1 av 3 har ikke sex bryllupsnatta

Lang fra alle har sex første natten som ektepar.

ROMANTIKK: Det er ikke alle nygifte som bruker brylupsnatten til sex.
ROMANTIKK: Det er ikke alle nygifte som bruker brylupsnatten til sex. Foto: (Colourbox)
Publisert

(SIDE2): Vår blogger Julianne, aka Pilotfrue, skal om en drøy uke stå hvit brud, i det som virker å bli litt av et eventyrbryllup. I tre dager til ende skal det feires, på et slott i Sverige – og Julianne har virkelig stått på med planleggingen for å sørge for at det blir slik hun og hennes kommende ektemann Ulrik har drømt om.

I blogginnlegget «Jeg har storeforventninger til bryllupsnatten», skriver Pilotfrue at hun synes det skal bli stas å gå til sengs som ektepar for første gang, og hun har kjøpt inn lekkert blondeundertøy for anledningen.

- For sliten

Men i kommentarfeltet er det ikke like store forventinger å spore.

- Bryllupsnatten er oppskrytt,dessverre! Du kommer til å være så sliten og utladet, at du bare vil sove. Kjolen er vanskelig å få av, det er masse stæsj som skal av,samt hundrevis av hårnåler. Min erfaring er at bryllupsreisen er mye bedre. Skuldrene er senket og du har ork til å ta på det fine undertøyet ditt, skriver Monica.

Og det fikk oss til å lure – hva er egentlig «normalt» bryllupsnatten? Er det ikke å kaste seg om halsen på hverandre så fort kan har fått smelt døra igjen for tanter og onkler og andre bryllupsgjester og ha lidenskapelig sex?

LES også: Se bryllupsdansen som er sett av 35 millioner på under to dager

ALKOHOL: Lang fest, og mye å drikke kan bety det frister mer å sove.
ALKOHOL: Lang fest, og mye å drikke kan bety det frister mer å sove. Foto: (Colourbox)



1 av 3

Nei, ikke nødvendigvis. Ikke om vi sammenligner oss med britene. En ny undersøkelse foretatt i øyriket, viser nemlig at 1 av 3 par ikke har sex bryllupsnatta, skriver Independent.

Og årsaken er stort sett den samme – paret er rett og slett for utslitte. Det skal legges til at parene over 40 år, hadde litt oftere sex bryllupsnatten, enn de yngre – men i aldersgruppen 18 til 39 år, så var det 8 prosent som ikke husket om de hadde hatt det eller ikke.

Og det fører oss til en annen årsak til at flere par ikke har sex bryllupsnatta. De er for fulle.

I hvert fall ifølge en annen engelsk undersøkelse gjort blant over 2000 gifte for to år siden, og gjengitt av Huffingtonpost. Da var det bare halvparten som oppga at de hadde hatt sex den store natten.

TRØØØØØTT: Vil heller sove nå.
TRØØØØØTT: Vil heller sove nå. Foto: (Colourbox)

Årsake til at de droppet sex, var som følger:

1.Han var for full (24 prosent)
2.Hun var for trøtt og sovnet (16 prosent)
3.Hun var for full (13 prosent)
4.De måtte passe barna sine (11 prosent)
5.De kranglet i løpet av bryllupsfeiringen (9 prosent)
6.Måtte dra på bryllupsferie (9 prosent)
7.Var oppe og festet med gjestene hele natta (7 prosent)
8.Han var for trøtt og sovnet (4 prosent)
9. Ingen av dem hadde lyst på sex (4 prosent)

Lar du deg derimo tikke skremme, og fortsatt er i det romantiske hjørnet, kan vi anbefale å lese hvordan Jenny Skavlan hjalp å lage drømmekjolen til Anne-Malins brudekjole.

Denne saken ble første gang publisert 10/02 2016.

Les også