kvelden endte fatalt

Ingen visste om den vellykkede familiefarens hemmelighet. Den skulle koste ham livet

Forrest (51) fremsto som en stødig familiefar til fem. Han var på toppen av karrieren og bodde i en villa til flere millioner dollar sammen med kona gjennom 17 år, Denise. Men han levde et dobbeltliv.

MARITIM LYKKE BLE MARERITT: Den 51 år gamle IT-toppen trivdes best om bord på yachten Escape, men en november-kveld i 2013 besøkte han båten for aller siste gang.
MARITIM LYKKE BLE MARERITT: Den 51 år gamle IT-toppen trivdes best om bord på yachten Escape, men en november-kveld i 2013 besøkte han båten for aller siste gang. Foto: Privat/Tim Stewart News Ltd.
Sist oppdatert

Venner og kolleger så bare den ene siden av Forrest Timothy Hayes.

Den siden som viste en bunnsolid familiemann, far til fem barn, hvorav to små tvillinger.

Den siden som viste en suksessrik forretningsmann med toppjobb i internettgiganten Google.

Den andre siden av Forrest Hayes kom til syne om kvelden 22. november 2013.

Da gikk han om bord i yachten sin i småbåthavnen i Santa Cruz i California sammen med den 25 år yngre kvinnen Alix Tichelman.

«Sugar daddy» spanderte heroin

Etter at paret ankom det flytende gjemmestedet, stoppet Hayes opp og omfavnet raskt den eksotiske, mørkhårede kvinnen. De begynte å snakke og le, og skjenket opp vin i to glass.

Tichelman fant frem brukerutstyr for heroin. Hayes fulgte nervøst med mens hun klargjorde en brukerdose. Den 26 år gamle kvinnen snudde seg så mot sin «sugar daddy» og injiserte stoffet i seg selv.

Hayes følte seg åpenbart trygg på at dosen var sikker, så han lyste med lommelykten på telefonen mens begge prøvde å finne en blodåre hos ham de kunne sette stoffet i.

Uansett hva forretningsmannen måtte ha av forventninger til de neste timene, skulle eventyret få et ganske annet utfall.

Alix Tichelman satte raskt det som skulle vise seg å bli en dødelig dose i Hayes’ blodåre. Paret utvekslet et siste kyss, og bare sekunder senere grep Hayes seg til brystet og mistet bevisstheten.

Tichelman prøvde å riste i Hayes for å få liv i ham, men heroindosen hadde fått mannens hjerte til å stoppe.

Les også: Drapene på de to jentene var et mysterium. 27 år senere kom gjennombruddet

Død mann i yachthavnen

Situasjonen var ikke ny for kvinnen: Bare to måneder tidligere hadde hennes samboer dødd av overdose mens de to var alene i hans bolig.

Kvinnens neste trekk var verken å ringe etter ambulanse eller rope etter hjelp.

I stedet samlet hun sammen brukerutstyret, rengjorde rommet og tok et langt steg over den døende mannen for å komme seg ut.

INNTEKT: I 2010 begynte Alix å bytte sex mot penger, og fortalte at hun bare tok imot penger fra menn hun «likevel hadde tenkt å ligge med». Profilene hennes på sosiale medier var overfylt av selfier i utfordrende undertøy og positurer.
INNTEKT: I 2010 begynte Alix å bytte sex mot penger, og fortalte at hun bare tok imot penger fra menn hun «likevel hadde tenkt å ligge med». Profilene hennes på sosiale medier var overfylt av selfier i utfordrende undertøy og positurer. Foto: Arkivfoto

I det hun gikk, tømte hun glasset med vin hun hadde fått fylt opp tidligere, og stengte kalesjen på veien ut.

De neste timene lå Hayes hjelpeløs i båten sin ved kai B i Santa Cruiz' yachthavn.

Les også: Sophie viste ingen anger da hun ble den siste kvinnen som ble henrettet i Norge

Klatret hos Apple og Google

Silicon Valley er velkjent for sin høye tetthet av superrike, velstående og fremadstormende mennesker innen IT-bransjen.

Hayes hadde begynt sin karriere langt unna dette miljøet gjennom jobber i bilindustrien i hjemstaten Michigan.

Men han klatret raskt på karrierestigen via flere toppjobber hos Apple og Sun Microsystems. I 2013 hadde Hayes fått jobb hos Google, i selskapets topphemmelige kontor i Santa Cruz.

MANNNEN SOM HADDE ALT: Familiefaren Forrest Hayes valgte feil kvinne å feste med.
MANNNEN SOM HADDE ALT: Familiefaren Forrest Hayes valgte feil kvinne å feste med. Foto: Arkivfoto

Utover høsten det året jobbet han med Googles «Moonshot factory»-prosjekter. Google-briller og selvkjørende biler var bare noe av det han jobbet med.

Forrest Hayes hadde vært gift med sin Denise i 17 år, og bodde i en villa til flere millioner dollar.

Båten var hans store stolthet, og han hadde ikke spart på noe da han utstyrte den med blant annet en kapteinstol til 8000 dollar og det siste nye innen sikkerhetssystemer med kameraer verdt 200.000 dollar.

Det skulle bli nettopp disse kameraene som ble innfallsporten til Hayes hemmelige liv – et liv i sterk kontrast til det tilsynelatende velfungerende, harmoniske og bunnsolide livet som familiefar og forretningsmann.

Les også: (+) Kripos-Kato sov med lik ved senga

Dansere tilbød sex

Om morgenen 23. november 2013 ble Hayes’ kone Denise bekymret da ektemannen ikke dukket opp hjemme.

Én hun ringte for å få hjelp til å finne ektemannen, var havnesjefen der yachten Escape lå.

Da havnesjefen undersøkte «Escape», fant han Forrest Hayes liggende død på dørken.

Politiet ble tilkalt. Etterforskerne fant et tydelig sprøytemerke i 51-åringens arm og to brukte vinglass på åstedet. Hayes hadde altså åpenbart hatt besøk. Men av hvem?

Politiet gikk umiddelbart gjennom Hayes’ telefon for å finne spor. De fant raskt ut at Hayes hadde en profil på «Seeking Arrangements», en nettside for eksotiske dansere som tilbød sex, rettet mot velstående menn som ønsket å «investere» i unge kvinnebekjentskaper.

Videoopptak fra «Escape» og havnen sto høyt på politifolkenes ønskeliste, men havnesjefen måtte skuffe dem: Overvåkningskameraet på stedet virket dessverre ikke. Det lyktes heller ikke å finne noen opptak fra båten.

Lenger kom ikke politiet før Forrest Hayes ble begravet.

I Hayes’ minneord i avisen Santa Cruz Sentinel sto det:

«Forrest vil først og fremst bli husket som en kjærlig ektemann og far. Mer enn noe annet likte han å tilbringe tid hos familien hjemme og på båten. Hans begavede hode, hans smittende smil og varme omfavnelser vil bli savnet og husket av venner og familie.».

Avslørt av tatoveringer

Det tok politiet tre måneder å finne ut at det likevel fantes videoopptak fra den fatale kvelden.

Filmen var lagret på en fjernserver i nettskyen. Politiet tok en prat med firmaet som hadde installert kameraene og klarte å sikre seg bildene.

Da de så hele seansen med sine egne øyne, ble de sjokkert over å oppdage at Hayes’ dødsfall var en potensiell drapssak.

BRUKTE HERION PÅ DATE; Alix Tichelman ble i 2015 dømt til seks års fengsel for uaktsomt drap på Google-toppen Forrest Timothy Hayes. Den prostituerte kvinnen ble leid inn av Hayes for å ta dop og ha sex. Kvelden fikk katastrofale konsekvenser da Alix ga Hayes en overdose heroin
BRUKTE HERION PÅ DATE; Alix Tichelman ble i 2015 dømt til seks års fengsel for uaktsomt drap på Google-toppen Forrest Timothy Hayes. Den prostituerte kvinnen ble leid inn av Hayes for å ta dop og ha sex. Kvelden fikk katastrofale konsekvenser da Alix ga Hayes en overdose heroin Foto: Montasje Twitter/Scanpix

Man så hvordan Hayes tok seg til brystet i panikk og deretter falle om på gulvet. Bildene viste at den ukjente kvinnelige gjesten med de kraftige tatoveringene gjorde lite for å redde livet til Hayes gjennom syv minutter.

Deretter viste bildene at den eneste personen som kunne ringt etter hjelp, i stedet slentret ut døren uten å kaste så mye som et blikk bak seg.

Politiet studerte bildene i et forsøk på å finne ut hvem Hayes’ gjest var. De sammenlignet jenta på filmen med listen av venninner på nettet.

Tichelmans særegne tatoveringer og mørke hår gjorde det enkelt for politiet å finne profilen hennes på «Seeking Arrangement». Det tok likevel flere måneder før politiet klarte å pågripe og avhøre henne.

Grunnleggeren av «Seeking Arrangement» fortalte til nyhetsprogrammet 48 Hours senere at selv om Tichelmans profil hadde vært godkjent, var det ukjent for selskapet at hun brukte den som en plattform for å selge sex.

Kundebase på 200 menn

Tichelman var bare en av mange kvinner Forrest Hayes skal ha møtt i månedene før han døde.

Tichelman skal på sin side, ifølge politiet, ha skrytt av at hun hadde en kundebase på 200 menn, inkludert mange lukrative kunder fra Silicon Valley.

Da Hayes døde 22. november 2013, var de to allerede godt kjent, ifølge etterforskere i Santa Cruz.

Alix Tichelman valgte å ligge lavt etter den fatale kvelden på Escape, men det tæret hardt på økonomien.

Kvinnen som var oppvokst i en solid overklassefamilie i delstaten Georgia, og senere hadde lagt seg til en kostbar livsførsel, slet i California etter flere måneder i skjul.

Derfor planla hun å flytte hjem til Atlanta.

En blakk Tichelman trengte et siste møte med en rik fremmed for å få råd til å flytte.

Det hun ikke visste, var at politiet var i gang med å sette opp en felle den luksusprostituerte kvinnen ikke ville kunne motstå.

FEMME FATALE: Alix Tichelman fortalte i et intervju med et fetisj-magasin i 2012 at hun alltid hadde vært «tiltrukket av det mørke». .
FEMME FATALE: Alix Tichelman fortalte i et intervju med et fetisj-magasin i 2012 at hun alltid hadde vært «tiltrukket av det mørke». . Foto: Handout/Reuters

Politispanerne hadde sett på profilene hennes i sosiale medier at hun planla å reise fra delstaten, og de fryktet at de ikke ville få sjanse til å arrestere henne. De laget en falsk profil på datingsiden der hun og Hayes hadde møttes. «Kunden», som gikk under navnet Sebastian, startet en chat med henne, og spurte om å få møte henne på et hotell i Santa Cruz.

«Sebastian» var villig til å betale for tjenesten, og han betalte inn flere hundre dollar på kontoen hennes, med løfte om mer penger hvis han fikk møte henne.

Les også: (+) Den mystiske Narvesen-posen utløste full krisealarm

Tatt med klargjort heroinsprøyte

Tichelman gjorde i begynnelsen narr av kundene sine, kalte dem «gjerrigknarker» og påsto at noen menn var villige til å betale «det dobbelte».

Hun ville likevel få nok penger til flyttingen, og 4. juli 2014 forlot Tichelman det trygge huset der hun bodde, og spaserte inn på hotellet i den tro at hun skulle treffe sin nyeste forsørger.

I stedet ble hun arrestert av politiet i Santa Cruz. Da hun skjønte at hun var avslørt, begynte hun å gråte. I vesken hennes fant politifolkene en klargjort heroinsprøyte.

SPOR PÅ NETT: Santa Cruz-politiet har opplyst om at Alix Tichelman etter Hayes' død hadde gjort nettsøk på "hvordan forsvare seg etter å ha gitt en dødelig døse herion."
SPOR PÅ NETT: Santa Cruz-politiet har opplyst om at Alix Tichelman etter Hayes' død hadde gjort nettsøk på "hvordan forsvare seg etter å ha gitt en dødelig døse herion." Foto: AP/NTB Scanpix

Steve Clark, visepolitisjef hos Santa Cruz-politiet, hadde ledet etterforskningen av Forrest Hayes' død fra første dag.

Avisen The Santa Cruz Sentinel spurte ham om hvorvidt overdosen til Hayes var en ulykke eller gjort med overlegg. Visepolitisjefen sa at bevisene viste en «viss skyld» som resulterte i tiltale for overlagt drap og ikke uaktsomt drap.

Alix Tichelmans tilståelse

Drapssaken mot Alix Tichelman startet i Santa Cruz i mai 2015.

Rettssaken ble et også et oppgjør om den avdøde Google-direktørens hemmelige liv.

Visestatsadvokaten i Santa Cruz, Rafael Vazquez, fortalte media at siktelsene mot Tichelman ble reist til tross for protester fra Hayes’ familie.

De fryktet at en offentlig rettssak ville bli ydmykende for Hayes’ kone og barn, som allerede hadde vært gjennom traumatiske opplevelser på grunn av Google-direktørens dobbeltliv. «De ville bare at alt skulle forsvinne», fortalte Vazquez. «Men det var vår plikt å forfølge saken.»

Utenfor rettssalen sa Tichelmans offentlig oppnevnte forsvarer: «Alt tyder på at Forrest Hayes ville innta heroin den kvelden, og at han døde av en uheldig overdose», sa advokaten.

Medforsvarer Larry Biggam kalte Google-direktørens dødsfall en «uheldig overdose mellom to samtykkende voksne», og at hans klient ikke hadde noe motiv for å drepe Hayes.

Google-direktøren var jo en stabil inntektskilde for henne.

I rettssalen erklærte Tichelman seg skyldig i uaktsomt drap og i å tilby narkotika. Hun erklærte seg også skyldig i mindre alvorlig prostitusjon, narkotikabesittelse og i å ødelegge og skjule bevis.

Les også: (+) Den populære 18-åringen ble sadistisk drapsmann

Havnet tidlig på skråplanet

Mot slutten av straffesaken ba hun via forsvarerne om unnskyldning til Hayes’ familie for den sorg og smerte hun hadde påført dem.

Hun fortalte at det som skjedde var en ulykke, og at hun ikke hadde hatt som hensikt å skade noen.

Alix Tichelman ble funnet skyldig i uaktsomt drap og dømt til seks års fengsel.

<b>STRAFFET:</b> Dommer Timothy Volkman dømte Tichelman til seks års fengsel etter at hun sa seg skyldig i uaktsomt drap.
STRAFFET: Dommer Timothy Volkman dømte Tichelman til seks års fengsel etter at hun sa seg skyldig i uaktsomt drap.

I et intervju med KSBW Action News publisert på Youtube i 2018, sier Tichelman at hun fikk valium av Hayes umiddelbart etter at hun kom om bord i båten. Hun hevder også at Hayes ikke var interessert i sex, bare festing.

– Da han falt om bevisstløs, prøvde jeg å gjenopplive ham. Jeg var ganske satt ut, gråt, og prøvde å vekke ham. Politiet sa at jeg gikk kaldt og rolig rundt på båten. Det stemmer ikke i det hele tatt, sier Tichelman i intervjuet.

Ifølge CBS News startet Alix å misbruke narkotika i tenårene. Det var også på denne tiden familien hennes flyttet fra Canada til byen Atlanta i USA.

Levde med eksotiske aper

Året før Alix møtte forretningsmannen Forrest Hayes på en «sugar daddy» datingside, var hun samboer med nattklubbeier og tidligere rockesanger, Dean Riopelle.

De bodde da på en ranch med flere titalls eksotiske aper.

I september 2013 ringte Alix nødnummeret 911 og sa at kjæresten Dean Riopelle var død av overdose. Obduksjonen viste at han hadde inntatt kritiske mengder heroin, smertestillende og alkohol.

Tichelman ble dømt til seks års fengsel i Forrest Hayes-saken, men oppførte seg bra i fengsel, og slapp ut etter tre år. Etter endt soning i 2017, ble hun deportert til Canada, der hun opprinnelig kommer fra.

MÅTTE SONE: Alix Tichelman snakker med forsvarer i Diane August i Santa Cruz Superior Court in Santa Cruz, California. Etter soning ble Tichelman deportert til Canada.
MÅTTE SONE: Alix Tichelman snakker med forsvarer i Diane August i Santa Cruz Superior Court in Santa Cruz, California. Etter soning ble Tichelman deportert til Canada. Foto: AP Photo/Santa Cruz Sentinel, Shmuel Thaler

I et intervju med The Sun i juni 2018 sa Tichleman at hun var ferdig med heroin, deltok på gruppemøter for folk som har hatt rusproblemer, og skulle ta fatt på college-utdannelse. Hun sa også at hun startet med cannabis som 14-åring, og heroin da hun var 17.

Et par uker etter The Sun-intervjuet, skrev avisen Toronto Sun at Tichelman var tiltalt i USA for drap på ex-kjæresten Dean Riopelle.

Imidlertid rapporterte The Sun i 2021 at Tichelman fortsatt befinner seg i Canada.

Denne saken ble første gang publisert 26/03 2021, og sist oppdatert 16/02 2024.

Les også