BRA DAMER

Ville ikke være en sånn dame som ble med på bandrommet

Men da han fristet med utømmelige mengder øl ble Guri Solberg med likevel. I dag hyller hun kjærligheten ved å dele bra damers mest romantiske historier.

DET FØRSTE MØTET: Guri møtte mannen David på Vossa Jazz for femten år siden.
DET FØRSTE MØTET: Guri møtte mannen David på Vossa Jazz for femten år siden.
Sist oppdatert

Jeg vil skrive om kjærlighet, både min – og den de Bra damene har fortalt om.

1: Jubileum

Det er femten år siden jeg traff den høye bergenseren med fele som jeg nå er gift med. På Vossa Jazz. Jeg ble jeg invitert backstage av fyren jeg visste hvem var, og jeg visste at han visste hvem jeg var. Jeg ville ikke være en sånn dame som ble med på bandrommet uten videre. Ikke før han seinere på natta lokket med en ”uuttømmelig kilde av øl”, lot jeg meg overtale – og resten er historie. Den påsken satt vi timevis på uteserveringa på Verftet, lenka han hadde mellom lommeboka og buksa, hengte seg stadig fast i stolen når han reiste seg. Nå har han droppa kjettingen, samtalene er mer prega av familielogistikk enn av famlende forelskaprat, og jeg kunne ikke vært mer sikker på at livet med han er det jeg ønsker meg.

Psst ... Visste du at det er mannen som har laget vignettmelodien til Guris podkast? Hun snakker om det i denne spesialepisoden!

2: Med et smell

Henriette deler sin kjærlighetshistorie, som høres ut som om den kommer rett ut av en film!
Henriette deler sin kjærlighetshistorie, som høres ut som om den kommer rett ut av en film!

Henriette Steenstrup møtte kjæresten sin med et pang. Han tryna på sykkel foran henne på Karl Johan (akkurat som i Love Actually, Henriettes favorittfilm). Hun løp bort for å høre om det gikk bra, og opp spratt en fyr ”med mye energi og fine øyne”, som hun selv beskriver det. Så gikk det lang tid, og da Henriette skulle finne en date til en venninne, kom hun ikke på noen andre enn han på sykkelen. Han gikk på date med venninna, det gikk ikke gikk så bra. I evalueringen måtte Henriette erkjenne at hun ikke tenkte på hvem venninna ville gå på date med, men hvem hun selv ville treffe hvis hun var i posisjon til det. ”Men det er du jo!” svarte venninna. Og nå er Henriette lykkelig forelska i han med sykkelen og de fine øynene.

Hør henne fortelle med egne ord da Henriette Steenstrup gjestet Bra damer!

Marion Ravn fortalte Guri at kjæresten hennes aldri ville ha sjekket henne opp.
Marion Ravn fortalte Guri at kjæresten hennes aldri ville ha sjekket henne opp.

3: Prøvde seg på Tinder

”Rakk du noen gang å ha en heftig singelperiode?” spurte jeg nyforelska Marion Ravn da hun gjesta podkasten. Hun var på Tinder, prøvde å gjøre som alle andre gjør. Men – som hun noe overraskende fortalte – hun er ikke den som blir så veldig mye sjekka opp. ”Kjæresten min sa at han hadde aldri sjekka meg opp, han hadde ikke tørt, ville aldri tørt. Vet ikke om jeg utstråler noe sånn ikke kom opp til meg.” ”Så det var du som sjekka opp han da?” prøvde jeg meg. Men hvordan det skjedde, ville Marion holde for seg selv.

Hør intervjuet med Marion Ravn.

4: Skled ned fra stolen

Billie Van forteller om reaksjonen da Jonas Alaska fridde til henne.
Billie Van forteller om reaksjonen da Jonas Alaska fridde til henne.

Artist Billie Van spiste en rolig middag hjemme i leiligheten med kjæresten gjennom syv år Jonas Alaska, da han plutselig oppførte seg litt rart. Han skled ned fra stolen, over på den ene siden og sa ”eeeeh, jeg skal spørre deg om noe”. Så gikk han rundt bordet, Billie beskriver det hele som veldig keitete, og så skjønner hun hva som skal skje i det han sier: ”Billie Van, vil du gifte deg med meg” , åpner en liten boks med ring i og går ned på kne. Billies reaksjon? Hun skreik ”What??!!”, og som hun forteller videre i Bra damer: ”Jeg var helt i sjokk, og sa bare JA, SELVFØLGELIG! Så begynte jeg å grine, så klemte vi masse, og så dro vi ut og drakk champagne.”

Hør Billie Van snakke om frieriet i podkasten.

Denne saken ble første gang publisert 13/04 2018, og sist oppdatert 22/05 2019.

Les også