Julegavetips

Julegavetips til den reiseglade

Sliter du med julegavene? Her er forslag til julegaver som passer til reiseglade personer i alle aldre.

GAVETIPS: Hva skal du gi din kjære til jul? Her er julegavetips for den reiseglade.
GAVETIPS: Hva skal du gi din kjære til jul? Her er julegavetips for den reiseglade. Foto: Foto: Crestock
Publisert Oppdatert

Det kan være vanskelig å finne på julegaver til den som har alt. Er personen du skal kjøpe gave til glad i å reise, er mulighetene for spennende gaver flere enn du tror. Det finnes nemlig en rekke fine og nyttige gaver som den reiseglade garantert vil sette pris på. For å gjøre valget lettere for deg, har vi delt opp reisejulegavene i tre ulike prisklasser; billig, passe dyrt og dyrt.

Billig:

Reisebok

En god reisebok til et spennende reisemål kan være en flott gave. Selv om bøkene ikke koster så mye, er de ofte fullstappet med gode tips til ting man kan se og praktiske råd til reisen. En god reisebok kan bli satt mer pris på enn du kanskje tror. Et stort og variert utvalg av reiseguider finner du for eksempel på www.tanum.no. Reisebøker får du fra 60 kroner og oppover.

En hyggelig filmkveld

For filmelskere kan den nye kultfilmen "My Blueberry Nights", som nå finnes på dvd, være en flott gave. Hvorfor ikke gi bort en hyggelig filmkveld der reise er tema i filmen? Vår utvalgte film har flere kjente skuespillere medvirkende - deriblant Jude Law og Norah Jones. Skal du kjøpe film til en jente kan for eksempel den romantiske komedien "The Holiday" være et godt kjøp - riktignok hvis vedkommende liker typiske jentefilmer. Du kan kjøpe filmene på www.cdon.com og får disse to til henholdsvis 79 og 59 kroner.

Armbånd til pengeoppbevaring

Det heter Banjees og er det nyeste innen oppbevaring av verdisaker på ferie. Armbåndet er et smart oppbevaringssted for kredittkort, penger, nøkler og andre småting. Du kan lese mer om Banjees her. Armbåndene koster rundt 100 kroner per stykk.

Passe dyrt:

Støttestrømper

Dersom du skal kjøpe gave til en som snart skal ut på en lang flytur, kan et tips være å kjøpe støttestrømper til føttene. Da er man klar for flyturen, og man er dessuten bedre rustet om man er utsatt for blodpropp eller får oppsvulmede føtter. Støttestrømper kan du for eksempel kjøpe på nettet på www.stottestromper.no. Strømpene får du her til 129 kroner.

Naturbok

Den svenske forfatteren Arne Weise har gitt ut den flotte boken "Vårt levande Europa". Boken har mange flotte bilder og er et samarbeid mellom internasjonale tv-kanaler som BBC og SVT. Du kan lese mer om boken her.

BANJEES: De praktiske armbåndene Banjees er fine å oppbevare kontanter, snøkler og andre småting i på ferie.
BANJEES: De praktiske armbåndene Banjees er fine å oppbevare kontanter, snøkler og andre småting i på ferie. Foto: Foto: Banjees

Les også: Årets julegave

Operabesøk

Hvorfor ikke ta med noen på en opplevelsesfylt kveld i den nye operaen? Mange har sett Oslos nye praktbygg fra utsiden, men hva med å bestille billetter til en av de flotte konsertene, operaene eller ballettene? I hele januar kan du se operaen Flaggermusen. I februar settes Carte Blance og Romeo og Julie opp. I april og mai kan du se Carmen, og i mai og juni kan du sen den kjente balletten Svanesjøen. Her finner du det komplette programmet. Biletter koster fra 240 kroner og oppover.

Dyrt

Eagle Creek trillekoffert

Dersom du skal slå på stortromma og kjøpe en riktig fin gave, kan en flott trillekoffert fra Eagle Creek være en idé. For de som ofte er ute og reiser er det gull verdt med en stabil, lett og pålitelig trillekoffert som tåler en trøkk. Koffertene fra Eagle Creek kommer i mange ulike typer, fra standardtrillekofferten til bager med hjul. Eagle Creek kommer i ulike prisklasser, men for de største ligger prisen på rundt 3000 kroner. Du kan kjøpe Eagle Creek blant annet hos reisebutikken Nomaden.

Kjus skijakke

Liker den du skal kjøpe gave til å stå på ski? Hvorfor ikke gi en gave han eller hun vil sette svært stor pris på - en flott skijakke, eller fullt skiantrekk om du vil. De populære Kjusjakkene finner du ikke på annenhver skiløper i bakken, men de er populære og tøffe jakker i høy kvalitet. Dessuten har de ikke så høyt sossestempel som for eksempel Peak eller Phenix.

Les også: 24 tips til julekalenderen

En spennende reise

Hvorfor ikke gi bort en reise til den du er glad i? En reise er en gave som settes pris på - for å gi opplevelser kan være vel så verdsatt som en materialistisk ting. Hva med å spandere på dere en skikkelig luksushelg på en fantastisk hotell? Du kan for eksempel betille rom på hotellet som i høst ble kåret til verdens aller beste av reisemagasinet Condé Nast Traveller? For å bo på dette hotellet må du reise til Thailand og sjekke inn på Six Senses Hideaway Samui.

Dersom du heller vil søke etter billig fly, hotell eller charterturer, finner du de beste prisene på våre reisesøkesider.

OPERAGAVE: Hvorfor ikke gi bort en kulturell opplevelse i julegave?
OPERAGAVE: Hvorfor ikke gi bort en kulturell opplevelse i julegave? Foto: Foto: Den Norske Operaen

Se også: Klikk Prisguide, og få enda flere gaveforslag.

Les også:

Møt julen i Danmark

Kjøp varige julegaver

Se også: Klikk Prisguide, og få enda flere gaveforslag.

FANTASTISK UTSIKT: Det oser av luksus på Six Senses Hideaway Samui i Thailand.
FANTASTISK UTSIKT: Det oser av luksus på Six Senses Hideaway Samui i Thailand. Foto: Foto: Six Senses

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning