Hacking

Vil slette Israel fra Internett

Anonymous truer med "elektronisk holocaust" i april.

Foto: Skjermdump YouTube
Publisert

Hackerne i en gruppering som kaller seg Anonymous Arab har publisert en video hvor de varsler et storstilt elektronisk angrep på Israel den 7. april.

I videoen leser en mann iført den sedvanlige Guy Fawkes-masken, kjent fra filmen "V for Vendetta og etter hvert et symbol for Anonymous, opp en melding til staten Israel. 

- Skal slette Israel

Her truer de med å "slette Israel fra cyberspace" med et omfattende elektronisk angrep på servere og nettsteder tilhørende den israelske stat, militære og banker. 

Årsaken oppgis å være Israels "lovbrudd i palestinsk territorium":

- Alt vi ser er kontinuerlig aggresjon, bombinger, drap og kidnappinger av det palestinske folk, slik som i den forrige krigen mot Gaza i 2014, heter det i meldingen, som leses opp på engelsk med arabiske undertekster.

Du kan se hele videoen nederst i artikkelen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Skjermdump YouTube

Angrepet skal skje den 7. april, og det vil i så fall bli tredje år på rad at et slikt elektronisk angrep iverksettes på denne datoen. Det første angrepet av denne typen skjedde i november 2012. 

MER HACKING: 16 spektakulære cyberangrep

LES OGSÅ:Har oppdaget tidenes største hackerangrep

Uvisst skadeomfang

Skadeomfanget av et slikt angrep er uvisst. Anonymous selv hevder at aksjonen #Op_Israel i 2013 ga Israel et samlet økonomisk tap på 20 milliarder kroner. I følge den israelske avisen Haaretz hevdet Anonymous den gang at mer enn 100 000 nettsteder, 40 000 facebooksider, 5000 twitterkontoer og 30 000 bankkontoer i Israel ble rammet.

Nettsider tilhørende Mossad, IDF, Bank of Jerusalem og det israelske utenriksdepartmentet skal ha vært blant målene for angrepet.

Etter #Op_Israel hevdet imidlertid representanter for den israelske regjeringen at angrepet ikke medførte noen større problemer, til tross for at en rekke nettsteder ble blokkerte. Personlige data og kontaktdetaljer til israelske tjenestemenn ble også offentliggjort i angrepet. 

LES OGSÅ: Derfor hacket vi Playstation og XBox
MER HACKING:Jeg kan hacke fly via skjermen i stolen

- Vi eier Internett

Israel er ikke de første som får merke Anonymous' vrede i år. I begynnelsen av februar gikk hackerne til angrep på IS, i det de kalte #OpISIS. Fokuset lå på twitterprofilene IS bruker til rekruttering, og flere hundre twitterprofiler skal ha blitt stengt av Anonymous. 

Den gang var budskapet "Vi er muslimer, vi er kristne, vi er jøder, vi er hackere". I uttalelse Anonymous slapp i forbindelse med angrepet, ga de fundamentalistene følgende advarsel:

- ISIS, vi skal jakte dere, stenge nettsteder, kontoer, eposter og avsløre dere... Dere vil bli behandlet som et virus, og vi er kuren. Vi eier Internett.

I november i fjor var det Ku Klux Klan sin twitterkonto som var målet, etter at KKK hadde truet demonstrantene i byen Ferguson, og tidligere har blant annet Scientologikirken fått merke hackergruppens vrede. 

Den 7. april er det altså Israel som er i skuddlinjen igjen. Landet har et svært avansert "cyber-forsvar", og dette vil garantert være i maksimal beredskap i ukene som kommer.

Her kan du se hele advarselen Anonymous Arab postet på YouTube i begynnelsen av mars.

Denne saken ble første gang publisert 31/03 2015.

Les også