TEST: Denon AH-GC30

Mangler det lille ekstra

Denons nyeste hodesett med støydemping er bra, men konkurrentene er bedre.

Pluss ikon
<b>TEST:</b> Denon AH-GC30 låter bra, men mangler det lille ekstra for å nå helt opp.
TEST: Denon AH-GC30 låter bra, men mangler det lille ekstra for å nå helt opp. Foto: Denon
Sist oppdatert

Konkurransen i markedet for hodesett med støydemping er knallhard. Der Bose tidligere var enerådende, dukker det nå opp nye alternativer jevnt og trutt.

Hodesettet Jabra Elite 85h er et godt eksempel på det.

<b>DESIGN:</b> Denon AC-GC30 har et rent og pent design som det oser kvalitet av - om vi ser bort fra bruken av plast noen steder.
DESIGN: Denon AC-GC30 har et rent og pent design som det oser kvalitet av - om vi ser bort fra bruken av plast noen steder. Foto: Denon

Må føle seg frem

Denon AH-GC30 er en oppgradering av AH-GC20. Slektskapet er tydelig, siden designet på nye AH-GC30 så å si er identisk med forgjengeren.

Unntaket er at Denon har endret litt på knappene, men uten å lykkes helt. På høyre klokke er det litt vanskelig å skille mellom noen av knappene, og man må føle seg frem for hver gang. Unntaket er knappen som slår av og på den aktive støydempingen.

Snakk med Siri

På venstre side er det kun en knapp for å svare på innkommende anrop og for å aktivere taleassistenter, som for eksempel Siri. Brukervennligheten til AH-GC30 kan bli bedre, og vi synes for eksempel at Jabra Elite 85h hadde løst dette på en langt bedre måte.

Pent design

<b>ETUI:</b> Denon AH-GC30 leveres med et praktisk reisetui med et lite utvalg kabler
ETUI: Denon AH-GC30 leveres med et praktisk reisetui med et lite utvalg kabler Foto: Denon

Designet på AH-GC30 liker vi godt. Det er litt maskulint og bruken av skinn, gummidekte hodeklokker og aluminium gjør at hodesettet virker eksklusivt. Unntaket er knappene, og noen andre detaljer, som er laget av plast.

Ikke USB-C

Hodesettet er trådløst, men kan brukes med kabel om batteriet skulle ta slutt. Batterilevetiden er oppgitt til 20 timer, noe som er litt bak konkurrentene, som nå tilbyr hodesett med 30 timers batterilevetid.

Vi skulle også ønske at Denon hadde droppet micro-USB-ladeporten og gått for USB-C.

God lyd

Denon AH-GC30 spiller svært godt og er på nivå med de konkurrerende hodesettene fra Jabra, Bose og Sony. Lydbildet er balansert.

Vi liker spesielt godt måten hodesettet klarer å levere de tunge partiene på, uten at de dype tonene dreper vokalisten og melodiens lettere innslag.

Støydempingen kan bli bedre

Der vi mener Denon ligger litt bak, er når det kommer til støydemping. Her er Jabra Elite 85h et lite hakk bedre og vi rangerer både Sony og Bose hakket over der igjen.

Det gjør at Denon har en liten vei å gå, selv om hodesettet gjør en helt ok jobb. AH-GC30 har en støydemping som enten er av eller på, mens konkurrentene nå gjerne har et hybridnivå der stemmer slipper gjennom.

Bør bli smartere

Vi synes også hodesettet mangler litt av den «smartnessen» som vi for eksempel så hos Jabra, der musikken automatisk pauses når man løfter hodesettet av ørene.

<b>SAMMENLEGGBART:</b> Denon AH-GC30 kan slås sammen for oppbevaring og transport.
SAMMENLEGGBART: Denon AH-GC30 kan slås sammen for oppbevaring og transport. Foto: Denon

Det største problemet til Denon AH-GC30 er ikke den utrolig irriterende engelske damen som på stivt Oxford-engelsk leverer alt av beskjeder, men at konkurrentene har kommet et par skritt videre på nesten alle områder.

Bose og Sony er hakket bedre på støydemping og både Sony og Jabra har flere smarte funksjoner og mange har bedre batterilevetid.

VÅR VURDERING

PLUSS: God lyd, design, bra materialkvalitet, solid bygget

MINUS: Ikke USB-C, mangler litt «smartness», batterilevetiden må opp

Karakter: 5 |

Du gjør ikke noe feil med å velge Denon AH-GC30. Da får du super lyd, men vi vil du ha den beste støydempingen velger du Sony. Vil du ha den beste komforten må du velge mellom Sony og Bose og vil du ha smarte funksjoner er Jabra Elite 85h et godt valg.

Denon AH-GC30 er ikke noe dårlig hodesett, så det får en velfortjent femmer på vår terning.

Spesifikasjoner: Denon AH-GC30

Form: Lukkede over øret med aktiv støydemping
Kilder: Bluetooth 5.0 (aptX/aptX HD/ACC), minijack
Lader: Micro USB
Frekvensområde: 5-50.000 Hz
Impedans: 16 ohm (linje inn)
Høyttalerelementer: 40 mm
Vekt: 287 gram
Annet: Sammenleggbare, reise-/oppbevaringsetui følger med
Pris: 3.490 kroner

Denne saken ble første gang publisert 27/05 2019, og sist oppdatert 27/05 2019.

Les også