Bang & Olufsen Beoplay H9 (3. generasjon)

Stilikonet

Tredje generasjon Beoplay H9 viderefører den klassiske danske stilarven og byr på god lyd, men én ting er vi ikke imponert over.

Pluss ikon
<b>FARGERIK: </b>De trådløse hodetelefonene Beoplay H9 3. generasjon i lyserosa utgave. Vi tror mange heller vil velge de litt mer nøytrale fargealternativene
FARGERIK: De trådløse hodetelefonene Beoplay H9 3. generasjon i lyserosa utgave. Vi tror mange heller vil velge de litt mer nøytrale fargealternativene Foto: Hallvard Lunde
Sist oppdatert

Beoplay H9 3. gen: Beoplay H9 er «stilikonet» blant de støydempende hodetelefonene. Der Bose og Sony tenderer til å velge plast og «gummi», velger danskene i Bang & Olufsen aluminium og skinn.

LES OGSÅ: (+) Gluggjakt - bli med på revejakt

Hvorvidt man liker denne stilen eller ei, avhenger av smak og behag. Vi synes den kan være stilig, men den rosa versjonen vi hadde inne til test, bikket over mot det litt «tacky», selv om vi ikke skal trekke for det i testen.

De trådløse hodetelefonene kommer også i mer nøytrale farger.

Solid og eksklusiv

Designmessig synes vi Bang & Olufsen H9 holder stilen. Sammenlignet med forrige versjon, har Bang & Olufsen gjort små endringer.

LES OGSÅ: Test av Sony WH-1000XM3 - støykansellerende hodesett

Øreklokkene er blitt litt større, polstringen på hodebøylen litt tykkere og den har en knapp for Google Assistant. Som alltid er materialkvaliteten fra Bang & Olufsen førsteklasses.

Her brukes det skinn og aluminium i skjønn forening. Det bidrar til å gi hodesettet en eksklusiv følelse. Men så ligger dette hodesettet også relativt høyt i pris, sammenlignet med populære modeller som Bose NCH 700 og Sony WH-1000XM3.

Til tross for eksklusiv materialbruk, går dette ikke ut over vekt eller komfort. Hodesettet er behagelig å bruke i lengre perioder, uten at det resulterer i flatklemte og svette ører.

<b>KLASSISK:</b> Den litt matte og sorte utgaven av Beoplay H9 er en litt mer diskret versjon av hodesettet fra Bang &amp; Olufsen.
KLASSISK: Den litt matte og sorte utgaven av Beoplay H9 er en litt mer diskret versjon av hodesettet fra Bang & Olufsen. Foto: Bang & Olufsen

Herlig lyd

Det vil liker alle beste med Beoplay H9 er lyden. Spesielt tyngden på bassen og tydeligheten i mellomtone og diskant setter vi pris på. Detter er hodetelefoner som tåler «tung» deep house, men som samtidig yter de skjøreste sangene fra Ane Bruun full rettferdighet.

Støydempingen er god, men vi holder en knapp på at både Sony og Bose fortsatt er de beste på akkurat det området.

Til mobilsamtaler fungerer hodesettet greit, men ligger likevel et par hakk bak de aller beste. Her bør Bang & Olufsen lære av produkter som Jabra Elite 85h og Bose NCH 700, som vi synes er noen av de aller beste støykansellerende hodesettene til mobilsamtaler.

<b>GOD LYD:</b> Den solide bassen er nok det vil liker alle best med Bang &amp; Olufsen H9 3. generasjon.
GOD LYD: Den solide bassen er nok det vil liker alle best med Bang & Olufsen H9 3. generasjon. Foto: Hallvard Lunde

God app

Appen gir noen valgmuligheter. Ikke alle synes vi gir like stor mening, som «equalizer»-funksjonen som lar deg velge hvilken lydstil du foretrekker.

Erfaringen vår fra apper til hodesett er at vi primært bruker dem de første dagene, deretter er det kun når det kommer programvareoppdateringer at man har behov for appen.

Brukervennligheten på H9 er god. På høyre klokke kan man gjøre en rekke berørings- og sveipefunksjoner for å styre hodesettet. Sveiper man fremover, hopper man til neste sang, mens man justerer volumet ved å lage sirkelbevegelser med fingeren.

I den siste programvareoppdatering, kom også innstillinger for autopausefunksjonen på plass.

LES OGSÅ: Test av sporingsbrikken Tile - perfekt for alle rotekopper og surrehuer

<b>HØY PRIS:</b> Skal vi trekke for én ting, må det være prisen. Du skal være opptatt av stil, kvalitet og dansk design for å velge Beoplay H9. 
HØY PRIS: Skal vi trekke for én ting, må det være prisen. Du skal være opptatt av stil, kvalitet og dansk design for å velge Beoplay H9.  Foto: Bang Olufsen

Konklusjon

Bang & Olufsen Beoplay H9 3. generasjon koster nå 4.490 kroner. Det er godt over det dobbelt av hva du må ut med for Jabra Elite 85h. Da bør du virkelig ha en gode grunner til å velge Bang & Olufsen Beoplay H9.

Stil, kvalitet og lyd er tre gode grunner til at du kan kjøpe H9 med god samvittighet. Betyr ikke stil og merkenavn noe for deg, bør du heller velge noe annet og rimeligere. I testen er det primært pris og kvaliteten på mobilsamtaler som trekker.

Spesifikasjoner: Bang & Olufsen Beoplay H9 3. gen.

Type: Lukket, over øret med aktiv støykansellering
Trådløs: Ja, Bluetooth v. 5.0
Bluetooth-profiler: HFP, HSP, A2DP, AVRCP, PBAP
Kabel: 3,5 mm
Høyttalerelementer: 40 mm
Frekvensomfang: 20000 Hz – 10 Hz
Impedans: 100 ohm
Vekt: 296 gram
Batterilevetid: 32 timer
Pris: 4.490 kroner

Vår vurdering

PLUSS: Kvalitet, stil, god lyd, ok støydemping

MINUS: Pris, mobilsamtaler

Karakter: 5 |

Denne saken ble første gang publisert 22/01 2020, og sist oppdatert 23/01 2020.

Les også