Microsoft Surface

Surface til Norge i februar

Microsoft har vært forsiktig med å antyde om de kommer til å selge sitt nettbrett Surface i Norge eller ei. Nå har de endelig avslørt planene.

iPAD-KONKURRENT: Microsoft Surface Windows RT kommer til Norge 14. februar. Her vist med det elegante Touch-coveret.
iPAD-KONKURRENT: Microsoft Surface Windows RT kommer til Norge 14. februar. Her vist med det elegante Touch-coveret. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert
STATIV: Surface har en integrert støtte i ryggen.
STATIV: Surface har en integrert støtte i ryggen. Foto: Produsent
FARGERIK: Touch-coveret leveres i en rekke forskjellige farger.
FARGERIK: Touch-coveret leveres i en rekke forskjellige farger. Foto: Produsent
MUS: Wedge Touch Mouse er en spesiallaget mus for Surface.
MUS: Wedge Touch Mouse er en spesiallaget mus for Surface. Foto: Produsent
PENN: Surface Windows 8 Pro leveres med penn, men denne versjonen kommer foreløpig bare i Canada og USA.
PENN: Surface Windows 8 Pro leveres med penn, men denne versjonen kommer foreløpig bare i Canada og USA. Foto: Produsent

Vi har lenge antatt at Microsoft ville komme til å lansere Surface også i Norge, og skaffet oss tilgang til et testeksemplar allerede før jul. Du kan lese testen her.

Microsoft skal lansere Surface i 13 nye markeder, og Norge er et av landene som får deres nettbrett den 14. februar.

Det er i første omgang Surface Windows RT som kommer. Dette er et rent nettbrett uten mulighet til å installere vanlige Windows-programmer - kun apps fra Microsofts egen Store kan installeres. Dette på grunn av at Surface Windows RT er basert på en såkalt ARM-prosessor som ikke kan kjøre vanlige skrivebordsprogrammer. RT-versjonen har likevel et vanlig skrivebordsmiljø med forhåndsinstallerte programmer, i tillegg til det nye Windows 8-grensesnittet de fleste etter hvert kjenner fra Windows 8-PC-er.

Surface Windows RT blir tilgjengelig i 32 GB og 64 GB versjoner med en anslått utsalgspris fra 4000 kroner for 32 GB og fra 4700 kroner for en 64 GB versjon, skriver Microsoft i en pressemelding.

Vil du også ha et såkalt Touch Cover, et elegant beskyttelsescover med tastatur, vi dette koste rett under 1000 kr ekstra. Det kommer også et cover med mer tradisjonelt tastatur, Type Cover, som skal koste rett over 1000 kr.

Det blir også tilgjengelig pakker med Surface og berøringsdeksel i svart, og disse pakkene vil koste 4700 kroner for 32 GB og 5400 kroner for 64 GB. Microsoft har også laget en mus spesielt for Surface, Wedge Tech Mouse, også den tilgjengelig fra 14. februar.

I tillegg til å lansere Surface Windows RT i nye markeder, kommer Microsoft også med en helt ny versjon, foreløpig i USA og Canada. Dette er en versjon basert på en Intel Core i5-prosessor, og er derfor, ifølge Microsoft, et nettbrett med kraften og ytelsen til en bærbar PC. Siden den har en Intel-prosessor vil den også kjøre den vanlige versjonen av Windows 8, hvilket også betyr at den kan kjøre hvilket som helst skrivebordsprogram, akkurat som en PC. Surface Windows 8 Pro, som den skal hete, kommer også med en Surface-penn inkludert i prisen, som er satt til 899 dollar for 64 GB-versjonen. Det kommer også en versjon med 128 GB.

Les også:

Trikset som gir deg raskere og sikrere internett

Test: Dette er trolig den beste Windows 8 Phone-mobilen

Slik kjøper du riktig grafikkort

Slik slår du av Windows 8 med en kjapp snarvei

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning