E3: Mange spill-nyheter fra Sony

Sonys spådommer om spillfremtiden

Mens Microsoft fokuserer utelukkende på spill under E3 benytter Sony anledningen til å spå om fremtiden.

FULLT HUS: Det var konstant fullt på Sonys stand under årets E3.
FULLT HUS: Det var konstant fullt på Sonys stand under årets E3.
Publisert Oppdatert

img Del på FacebookÅrets E3 var dominert av spektakulære spillopplevelser og fokuset på tjenester og fremtidsteknologi var nedtonet. Bortsett fra hos Sony som fortsetter å videreutvikle sine onlinetjenester og ny spillteknologi.

Først og fremst er det store forventninger knyttet til virtual reality, som har fått en renessanse det siste året etter teknologien først dukket opp med stor ståhei på 90-tallet. Gründerne i Facebook-oppkjøpte Oculus Rift som har ledet an den nye bølgen med Virtual Reality har med seg sitt virtual reality-headset på E3, men det var størst interesse knyttet til Sonys eget alternativ for Playstation 4, med kodenavnet Project Morpheus.

Project Morpheus

Project Morpheus ble ikke viet mye oppmerksomhet på Sonys presseshow men er mulig å teste på messegulvet med ulike spilldemoer som alle byr på forskjellige interaktive opplevelser. Mest imponerende er kanskje aketuren, der man ruller nedover veier i en fjellside på en kjelke som skal unngå å krasje i biler.

Sony er også i betafasen med en ny spilltjeneste som lar deg spille spill som streames over nett. Over tusen spill fra Playstation, Playstation 2 og Playstation 3 kan streames og spille på Sony-konsoller for dem som er med i den lukkede betatesten. I sommer åpnes betatjenesten for alle forbrukere i USA og Canada, men foreløpig er det ingen planer om å introdusere strømmetjenesten i Europa. Prisen for å strømme de ulike spillene er heller ikke klar. Planen er å introdusere tjenesten i flere Sony-produkter, deriblant utvalgte TV-er i 2015, slik at alt man da trenger er en håndkontroll for å spille eldre Playstation-spill rett på TV-en.

Playstation TV, som ble introdusert i Japan i fjor, ble annonsert for en vestlig lansering under årets E3. Den lille Apple TV-lignende boksen lar deg spille Playstation Vita-spill på TV-en og man kan også strømme spill fra sin Playstation 4 til Playstation TV slik at man kan spille på sin Playstation 4 på en annen TV hvis noen bruker hoved-TV-en. I tillegg vil den støtte strømmetjenesten til Sony når den lanseres offisielt.

Spillfokus

Foruten fremtidsteknologien var det også stort spillfokus på Sonys stand og scenepresentasjon. Activision-spillet Destiny, laget av Halo-studioet Bungie, fikk æren av å åpne showet. I dette ambisiøse onlinespillet deltar man i en fremtidig romkrig. Spillet lanseres til både Playstation 4, Xbox One og PC i høst.

DESTINY-TRAILER:

</p> <p>Det Playstation 4-eksklusive spillet The Order: 1886 hadde fått en merkbar overhaling siden annonseringen på fjorårets E3. I dette stemningsfulle actionspillet befinner man seg i en steampunk-variant av London på slutten av 1800-tallet der en sykdom muterer mennesker til dødelige monstre.</p> <p>Et nytt LittleBigPlanet-spill til Playstation 4 ble godt mottatt. Igjen kan man lage sine egne spillnivåer. Nytt i denne utgaven er fire ulike spillbare figurer med ulike ferdigheter. I tillegg har utviklerne i Media Molecule gjort det mulig å spille alle brukerskapte brett fra de to tidligere versjonene av spillet i LittleBigPlanet 3.</p> <p>Dark Souls-skaperne stilte også med et Playstation 4-eksklusivt spill kalt Bloodborne som minner veldig mye om kultspillserien Dark Souls. I stedet for å foregå i en fantasy-setting med drager og magikerer befinner vi oss i gotiske omgivelser som en slags heksejeger i en gigantisk by full av monstre og paranoide mennesker.</p> <p>BLOODBORNE TRAILER:</p> <p> <iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="360" src="//www.youtube.com/embed/O2ScbMwe7hc?feature=player_detailpage" width="640"/> </p> </div>

Disney-samarbeid

Sony har også inngått et samarbeid med Disney om å lage en moderne versjon av eventyrklassikeren Grim Fandango, der spillets originalskaper Tim Schafer er med på produksjonen. En nyhet som ble godt mottatt av de litt eldre i publikum på Sonys presseshow.

Artig nok brukte Sony en god del tid på smalere og mer kunstneriske spill på sitt presseshow. Kunststudentprosjektet Entwined fikk en egen presentasjon mens spill som Broforce, Hotline Miami 2, Abzu og No Man's Sky alle fikk oppmerksomhet fra scenen. Sony har åpnet dørene for uavhengige utviklere på alle sine plattformer de siste årene, noe som har resultert i at svært mange indie-spill er på vei til både Playstation 4 og Vita.

Sammen med tredjepartsspill som Battlefield Hardline, Assassin's Creed Unity, Mortal Kombat X, Metal Gear Solid 5, og Batman: Arkham Knight gjorde Sony en imponerende figur på årets spillmesse. En PS4- og Xbox One-versjon av Grand Theft Auto V høstet stor applaus under Sonys sceneshow, det samme gjorde annonseringen av at en oppusset PS4-utgave av The Last of Us var klar for lansering i sommer. Showet ble avsluttet med en første sniktitt på et nytt Uncharted-spill til Playstation 4 med undertittelen A Thief's End.

Med flere fremtidsrettede annonseringer og en svært solid samling med kommende spill kan Sony si seg godt fornøyd med årets E3. Mens Microsoft fokuserte utelukkende på spill og Nintendo gjør sin helt egen greie virker Sony som det mest fremtidsrettede spillselskapet på årets E3-messe.

img Del på FacebookLes også:

Her er årets nye spill fra Microsoft til Xbox One

Den knuste iPhone-skjermen fikser du selv

Nysgjerrig på Chromebook - slik fungerer Googles billig-PC

SONY Morpheus: En prototyp av Sonys Virtual Reality-headset var mulig å prøve på messa.
SONY Morpheus: En prototyp av Sonys Virtual Reality-headset var mulig å prøve på messa.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning