Test: X-Mini

Råstilig minihøyttaler

X-mini er noe av det stiligste vi har sett innen bærbar lyd for mobiltelefoner, MP3-spillere og iPod.

Publisert Oppdatert
Så lite kan altså stereoanlegget bli med en iPod shuffle og X-mini.
Så lite kan altså stereoanlegget bli med en iPod shuffle og X-mini.
X-MINIMAX kommer med denne tøffe bærevesken.
X-MINIMAX kommer med denne tøffe bærevesken.

Fakta X-mini

  • Pris x-mini: 300,- veiledende
  • Pris x-minimax: 600,- veiledende
  • Nettside: www.x-mini.no

Småhøyttalere har et som regel et problem med bassen. Lyden blir gjerne tynn og fislete. Spesielt dersom man skrur volumet opp. Her har X-mini et ess i ermet. Man kan nemlig åpne og lukke høyttaleren. Man lukker for å frakte og åpner for å spille. Det som skjer når man åpner høyttaleren er at det dannes et større rom med et vakuum bak høyttalerelementet som lar bassen få litt spillerom. Lyden gjengis utrolig bra i forhold til den lille størrelsen.

Lyden er nå en ting. Denne høyttaleren er uansett beregnet på bakgrunnsmusikk på stranda eller lignende, og det klarer den helt utmerket. Volumet er også høyt nok til å dekke over irriterende bølgeskvulp og måkeskrik. Men det kuleste med høyttalerne er utformingen og utseende. De er bitte små og fås i mange hippe farger. Stereohøyttalerne, ved navn X-MINIMAX (svarte), sitter sammen ved hjelp av en magnet. Denne magneten kan også brukes til å henge opp høyttalerne når de er adskilt.

X-Mini heter monohøyttaleren (rød). Denne er litt mindre enn én stereohøyttaler. X-Mini låter en tanke svakere og tynnere enn X-MINIMAX, men fortsatt er det imponerende for denne størrelsen.

Høyttalerne kommer med innebygde oppladbare batterier, som lades via en vanlig USB-kabel. X-MINIMAX høyttalerne er koblet sammen ved hjelp av en mini-usb-kabel.

Begge høyttalerne blir levert med lekre bærevesker og alt man trenger av kabler. Dette er noe av det stiligste vi har sett av småhøyttalere og lyden er også blant de aller beste på markedet. Når prisene også klarer å holde seg på et relativt lavt nivå, er det ikke mye negativt å si om småtassene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning