Windows Live

Test av Windows Live

Windows Live er en pakkeløsning av programmer. I pakkeløsningen finner vi Live Messenger, Live Mail, Live Fotogalleri, Live Writer og Live OneCare. Noen produkter var nyskapende og spennende, andre var mindre spennende. Totalt sett er pakken noe du kanskje vil ha på din PC. ”Din online-verden på ett sted”?

Publisert Oppdatert

Windows Home

Windows Home er en samlefunksjon for din online-virksomhet. Dessverre er dette forbeholdt diverse produkter tilbudt av Microsoft og ingen andre. Du kan oppdatere ditt Space, sjekke etter ny mail og lære om nye Live-tjenester. Home er et samlingspunkt for hele Live-pakken.

Windows Live Fotogalleri

Fotogalleri tilbyr mange spennende funksjoner. En viktig funksjon er for sortering og kategorisering av bildene dine. Med "merker" gjøres det mulig å merke bilder med stikkord. Stikkord gjør det mulig å samle bilder under kategorier, slik at du f.eks kan samle alle turbilder bare ved å velge merket: "tur". Du kan også gi bilder karakterer fra 1-5. Dette kan du senere bruke til å sortere bilder med.

En morsom og praktisk nyhet i Windows Live Fotogalleri heter Panorama. Om du tar flere bilder av samme objektet, kan du slå dem sammen til ett sømløst bilde. Dette gir deg mulighet til å få bilder med vidvinkel fra et vanlig kamera. En skikkelig knall-funksjon som gjør det verdt å laste ned live-pakken alene!

Windows Live Writer

Live Writer tilbyr deg en tjeneste for å oppdatere din blogg. Microsoft ønsker primært skal bruke deres Space-tjeneste, men du har mulighet for å oppdatere alle de mest kjente bloggene som for eksempel Wordpress og Blogger.

Windows Live Messenger

Live Messenger ble presentert for verden som det første av produktene i Live-pakken. Live Messenger er ikke endret mye siden den gang. Selve layouten til vinduene er glossy, menyene er marginalt oppgradert og web-cam støtten er mer stabil. En liten oppdatering til eksisterende Live Messenger.

Windows Live Mail

Live Mail er Hotmail på din lokale PC. Dette betyr at Microsoft har laget en hybrid av Outlook og Hotmail. Dette har resultert i et enkelt og funksjonelt produkt. Man kan ha flere mail-konto, sjekke Hotmail lokalt og motta RSS-feeds. Live Mail tilbyr alt mail-relatert kjent fra Outlook. Dette har resultert i en enkel og grei mail-leser.

Windows Live OneCare

Live OneCare gjør det "tryggere for familien" ifølge Microsoft. Dette er en barnevakttjeneste for PC-en. Den gjør det mulig for deg som foreldre å ha full oversikt over dine barns bruk av internett. Den produserer rapporter, kommer med anbefalinger og blokkerer innhold. Et fint gratisverktøy for forsiktige foreldre.

Live-pakken kan lastes ned her: http://get.live.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning