Krigerske damer

Spilltest: Heavenly Sword

PS3 har endelig fått et spill verdt å skryte av. Heavenly Sword innfrir stort sett forventningene.

Publisert Oppdatert

Heavenly Sword

Fakta:

  • Plattform: Playstation3
  • Type: Slåssing
  • Antall spillere: 1
  • Online: Nei

Handlingen i Heavenly Sword er lett å følge. Nariko er datter av lederen for en klan som har voktet et guddommelig sverd i generasjoner. Sverdet er så kraftig at ingen dødelige kan svinge det uten å samtidig undertegne sin egen dødsdom, men for å redde sin far fra den onde tyrannen Kong Bohan tar Nariko sverdet i bruk, og vi får følge hennes siste dager før sverdet suger livskraften ut av henne.

Som du kanskje skjønner er det mye sverdkamp i spillet, og mye går ut på å lære seg de riktige knappekombinasjonene for å få Nariko til å beseire horder av fiender. Synes du det høres ensformig ut? Fortvil ikke. Underveis må du også ta kontroll over Narikos noe enkle fostersøster Kai. Hun er kanskje liten og naiv, men hun er en djevel med armbrøst, og her får du rosinen i pølsa. Ved hjelp av bevegelsessensorene i PS3-kontrolleren styrer du pilen mot målet sitt. Det er ikke enkelt, men tilfredsstillelsen blir desto større når du kan felle fiender på flere hundre meters avstand.

Grafikken er vakker, og ansiktsanimasjonene er tidvis svært imponerende. Kameraet plasserer seg ikke alltid i de beste posisjonene, og noen av brettene kan være litt i vanskeligste laget, men brettene er variert, og selv om det tidvis blir litt mye sverdslåssing etter vår smak er det vanskelig å ikke prøve igjen når man mislykkes.

Man kan diskutere om Heavenly Sword i seg selv er grunn nok til å kjøpe en PS3, men det gjør det i alle fall mye morsommere å eie en.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning