Oppdatering på vei

Navigon TS7000T Europe

Navigon leverer også programvare til andre GPS-produsenter, for eksempel Sony i denne testen. Hvordan kommer deres egen enhet ut i konkurransen?

Publisert Oppdatert

Navigon benytter Navteq-kart fra kvartal 4 i 2005 på sin enhet. Dette er ikke godt nok med tanke på at man investerer flere tusen kroner i et produkt som skal vare noen år. Rett før deadline fikk vi h eldigvis vite at oppgraderte enheter med nye kart er på vei ut i butikkene. Kjøp derfor den oppgraderte versjonen. Det skal også legget sut en oppgradering på Navigons nettside. Dette var ikke klart når denne testen ble utført, men bør være på plass når du leser dette.

Navigon har for øvrig varsling av både fotobokser og farlige veistrekninger, men vi passerte i testperioden flere fotobokser som ikke var med i Navigons database. Fartsgrensene stemte imidlertid ofte bedre på Navigon enn på for eksempel Mio TS7000T har TMC-mottak integrert i selve enheten, og trenger ikke en spesiell holder for å ta imot trafikkmeldinger. Det betyr at du må plugge TMC-antennen til enheten hver gang du setter den i holderen - en løsning der holderen er og antenne er permanent i bilen er noe enklere. Foruten TMC, er Navigon blottet for både Bluetooth-håndfri, MP3 og bildeviser.

Brukergrensesnittet på Navigon er egentlig elegant enkelt. Likevel virker det som om det er enormt prosessorkrevende, for enheten er både treg ved navigering i menyen og treg på kalkulering og omkalkulering. Når man først har kommet i gang og fått bilen i gir, fungerer imidlertid Navigon bra.

Kartgrafikken er veldig behagelig, men dessverre ikke like godt egnet i sterkt sollys. Her kunne vi ha tenkt oss en mulighet for å endre fargepallett. Når det gjelder stemmeanvisningene, klarer Navigon å si nok, uten å virke masete slik som for eksempel Mio. Navigon er god på ruteplanleggingsmuligheter, og du kan selvsagt navigere til og lagre kartpunkter som favoritter. På plussiden er det også verd å merke seg tunellsimulering og anvisning om hvilket kjørefelt du skal legge deg i. I det hele tatt er dette en flott GPS, men når Bluetoth mangler og programvaren er litt treg, glipper dessverre fireren.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning