Live fra mobilen

Lag din egen TV-kanal

Ved å installere et program på mobilen, kan du lage direktesendt TV til din egen nettside. Dermed kan du nå hele verden direkte uansett hvor du er.

Publisert Oppdatert

Det er det skandinaviske nettstedet bambuser.com som tilbyr brukerne å lage sin egen TV-stasjon. Filmene streames direkte på denne nettsiden, og du kan enkelt kopiere over en javakode for at filmene også skal bli tilgjengelig på din egen nettside eller blogg. Hvis du er i gang med en direktesending vil de som besøker nettsiden din få opp denne sendingen, hvis ikke får de se det siste klippet du spilte inn. Det tar bare noen få sekunder fra du starter en direktesending, til den er i gang på nettet.

Last ned software til mobilen

Det tar bare noen få minutter å komme i gang med din egen TV-stasjon. Først registrerer du deg som bruker på Bambuser, og får dermed din egen nettside hvor alle filmene dine blir lagt ut. Deretter laster du ned et lite program til mobilen, som du finner ved å logge deg på m.bambuser.com fra nettleseren på mobilen. Ikke alle telefoner kan bruke programvaren til Bambuser, og om din modell er støttet finner du på denne nettsiden .

Gratis, men ikke gratis

Programmet er gratis å bruke, men vær klar over at du overfører ganske mye data via mobilnettet når du sender, så det kan fort bli dyrt å lage lange sendinger likevel. Husk også på at det du sender automatisk kommer opp på forsiden til bambuser.com, åpent og tilgjengelig for alle. Du bør derfor være ganske kritisk til hva eller hvem du filmer på denne måten.

Tatt i bruk av NRK

Programmet er ikke bare for amatører. Også NRK tatt i bruk tjenesten. De har sendt med bandet som vant årets Zoom Urørt-finale mobiler og bedt dem kringkaste direkte fra turneen. Filmene kan du se på nettsidene til Zoom Urørt-turneen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning