Tyskland advarer mot Internet Explorer

Her er alternativene til Internet Explorer

Tyske myndigheter advarer mot å bruke Internet Explorer. Her er alternativene.

RASK: Apple Safari 4 imponerer med god fart i konkurranse mot andre nettlesere.
RASK: Apple Safari 4 imponerer med god fart i konkurranse mot andre nettlesere. Foto: Illustrasjon: Knut Arild Vold
Publisert Oppdatert

Det er Aftenposten som i dag skriver at Tyske IT-myndigheter har gått ut med en generell advarsel mot å bruke Microsofts nettleser Internet Explorer.

Bakgrunnen er at sikkerhetshull i Internet Explorer skal ha spilt en betydelig rolle under angrepene på Googles systemer i Kina de siste månedene, skriver Aftenposten i dag.

Advarselen fra tyske myndigheter gjelder alle versjoner av Internet Explorer og gjelder inntil hullene er tettet.

Alternativene

Frykter du sikkerhetshullene i Internet Explorer, finnes det flere fullgode alternativer til Microsofts nettleser. Her er noen utvalgte programmer:

FireFox

Mozilla Firefox er kanskje den nettleseren som i størst grad utfordrer Internet Explorer. FireFox har vært tidlig ute med løsninger og funksjoner, som andre nettlesere har tatt i bruk senere. Mange tilleggsprogrammer og -funksjoner gjør også sitt til at FireFox er blitt en svært populær nettleser.

Les mer og last ned Mozilla Firefox her.

Opera

Norskutviklede Opera blir sett på som en rask og sikker nettleser. Opera byr også på mer enn bare nettsurfing. Opera har også en innebygd e-postleser og en torrentklient. Den nyeste versjonen av Opera har også en funksjon som lar deg dele filer, bilder og musikk direkte i nettleseren.

Les mer og last ned Opera her.

Google Chrome

Verdens største søkemotor har også laget sin egen nettleser, Google Chrome.

I løpet av kort tid har den etablert seg som et seriøst alternativ til Internet Explorer. Visuelt er Chrome en enkel nettleser med et ryddig og kompakt design.

Les mer og last ned Google Chrome her.

Safari

Safari er Apples egen nettleser, men finnes også for Windows. Safari har etter hvert blitt en rask nettleser og byr i tillegg på Apple-funksjoner som Cower Flow og Top Sites.

Les mer og last ned Safari her.

Flock

Flock er nettleseren som har spesialisert seg på sosiale nettverk som Facebook og Twitter. Det betyr blant annet at du har egne funksjoner som gjør det lett å holde oversikten over aktiviteten i sitt eget og andres sosiale nettverk. Flock er basert på FireFox.

Les mer og last ned Flock her.

Avant Browser

Avant Browser er bygd rundt Internet Explorer, men inspirert av Opera. Hvorvidt denne er utsatt for de samme sikkerhetshullene som Internet Explorer er ikke kjent. I likhet med Opera har Avant Browser også støtte for å lagre bokmerker og andre innstillinger i en nettbasert profil, noe som er praktisk når du bruker flere PC-er.

Les mer og last ned Avant Browser her.

Maxthon

Hvor smart det er å bruke en kinesisk utviklet nettleser i disse dager skal være utsagt. Maxthon er uansett en kinesisk utviklet nettleser med flere hundrede millioner brukere i Kina. Nettleseren kan oppdateres og utseende kan endres ved hjelp av tilleggsprogrammer og såkalte skins.

Les mer og last ned Maxthon her.

Seamonkey

Seamonkey er mer enn en nettleser. Det er en hel liten programvarepakke. Her får du i tillegg til nettleseren, en e-post leser, RSS-klient, HTML-editor og IRC-klient. Ønsker du kun nettleserfunksjonen kan du bestemme det under installasjonen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning