Tips

Gratis ting på internett

Internett flommer over av gratis ting. Ikke alle disse er like lovlige (les: fildeling), men om du er på jakt etter tips til hvor du kan finne bra gratis ting, virtuelle eller ikke, finner du det kanskje her:

Publisert Oppdatert

1. www.alluc.org - TV og Filmer fra streaming sider - www.alluc.org

TV er ekstremt uhipt for tiden. Er du ung, ser du mer på datamaskinen enn på TV-en. Både filmer, TV-serier og musikkvideoer blir lastet ned fra nettet i stor stil. Alluc.org gir deg et stort bibliotek av TV-serier, filmer, sportsvideoer og dokumentarer for lange late søndager. Alluc byr kun på linker til sider som YouTube, med åpenbare begrensninger på kvalitet. Derimot er dette et helt lovlig alternativ til fildeling og man trenger ikke vente på nedlastning. Herlig og gratis.

2. Freedocumentaries - Lang liste over gratis dokumentarer - www.freedocumentaries.org

Om du er på jakt etter dokumentarer som går utover dem du ser på Discovery Channel, kan det være de er å finne på freedocumentaries.org. Her er et stort bibliotek over dokumentarer av alle slag. Michael Moore er sterkt representert med linker direkte til YouTube og Google Video. Et enkelt verktøy for å finne ting du kanskje verken hadde hørt om eller viste du ville se.

3. iLike - Del og last ned musikk - www.ilike.com

Når MySpace startet, var det ment som et sted der unge artister kunne profilere seg selv. Noen år har gått og dette har blitt en ren social networking side på lik linje med Facebook og NettBy. Nå finnes det flere alternativer for dem som er talentfulle og ønsker eksponering. Gratis eksponering kan man få med å lage seg profil og legge ut musikk på iLike. Videre kan man også laste ned diverse lovlig musikk fra samme side. Et stort utvalg av gratis sanger.

4. Farecast - Sjekk om din timing gir deg en god deal - www.farecast.com

Et konsept som gir deg estimater om hva flyturen din bør koste, slik at du kan sjekke om dine bestillinger er faktisk et godt kjøp eller om du har betalt skjorta. Denne siden fungerer veldig bra til amerikanske reisemål og andre plasser man har lite oversikt over sett fra Norge. Kombinert med hjemmesider som www.amadeus.net, www.kelkoo.no kan dette gi deg billigst mulig flytur, og rådene er gratis.

5. Linker. Masse masse linker. Genialt innhold for de med lite å gjøre på jobb - www.rutomail.com

Link til en utrolig mengde ting. Med et brukergrensesnitt som er så enkelt at det er genialt. Dette er siden for deg som setter deg fremfor PC-en og tenker: "Hva skal jeg egentlig bruke internett til i dag?". Som et veldig bra alternativ til å bare sitte å lese nyheter på VG-Nett på jobben, så kan man finne de utroligste ting på Rutomail.com.

6. Finn.no - Møbler og lignende til gi-bort pris. - www.finn.no

Den dårligste bevarte hemmeligheten i denne lille guiden til gratis ting på internett er Finn.no. Om man har ny leilighet i Oslo, men ikke ønsker å betale mye for møbler kan du finne utrolig mye til den nette sum av 0 kroner. Sofa og andre store og tunge ting er spesielt populære å gi bort. Om man har bil og kan hente, gjør dette det veldig enkelt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning