Ustabil kameratelefon

Test: Sony Ericsson K850i

K850i gir Sony Ericsson-fans muligheten til å ta mobilbilder med 5 megapiksels oppløsning, men irriterende småting ødelegger inntrykket.

Sony Ericsson K850i.
Sony Ericsson K850i.
Publisert Oppdatert
Sony Ericsson K850i
Sony Ericsson K850i

Sony Ericsson K850i

Spesifikasjoner

  • Skjermstørrelse: 2,2 tommer
  • Skjermoppløsning: 240 x 320 piksler
  • Kameraoppløsning: 5 megapiksler
  • 3G: Ja
  • HSDPA: Ja
  • Mål: 10,2 x 4,8 x 1,7 cm
  • Vekt: 118 gram

Sony Ericsson var ikke sen med å følge opp Nokia etter at N95 fikk 5 megapiksels oppløsning på sin kamerafunksjon.

Telefonen støtter 3G, EDGE og HSDPA, så surfing med telefonen burde ikke være noe problem. Skjermen har med sine 2,2 tommer en ok størrelse, og har en oppløsning på 320 x 240 piksler. Telefonen har også musikkspiller og radio, men det følger ikke med noe adapter for vanlige hodetelefoner.

Telefonen er litt tykk. Nesten 2 cm dyp er den, men det lover godt for kamerafunksjonen. Og bildene fra K850i er slettes ikke dårlige. Bildestørrelsen er 2592 x 1944 piksler, og kameraet har Xeon-blits. Bildene når likevel ikke helt opp til kvaliteten vi ville fått med et vanlig kompaktkamera. Skarpheten ligger litt under, og bilder ved ISO 100 har omtrent like mye korn som du får ved ISO 400 på vanlige kameraer. Men det er absolutt ikke verst til å være mobiltelefon.

Førsteinntrykket er bra, men etter en ukes bruk begynte vår testmodell å fuske litt. Tre av knappene er nemlig bare berøringsfølsomme overflater rett under skjermen. En av disse er selve hovedknappen som du bruker til å bekrefte alle valg du gjør, og når denne svikter kommer du ikke langt. Siden det ikke er noen faktisk knapp der du kan lirke eller hamre løs på, så ender det opp med at du stryker og trykker om hverandre til den plutselig responderer og gjør 2-3 hopp av gangen. Utløserknappen for kameraet er heller ikke helt grei, og oftest ga vi opp, og brukte heller touch-knappen (som jo ikke alltid responderer den heller). Når telefonen så plutselig nektet oss tilgang til meldingsinnboksen var tålmodighetsgrensen nådd. Muligens var vi uheldige med testmodellen, men opplevelsen ødela for en ellers fin kameramobil.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning