Overvåking på mobilen

Test: Pupillo 3G Cam

Har du noen gang hatt behov for å sjekke hvordan det ser ut på hytta når du ikke er der, eller hvordan hunden hjemme har det når du er på jobb? Kanskje et 3G-kamera ordner biffen?

Publisert Oppdatert
3G CAM: Pupillo er et videokamera du kan ringe opp med 3G-mobilen. Kjekt hvis det ikke er mulig å sette opp et nettverkskamera, men funksjonaliteten er begrenset.
3G CAM: Pupillo er et videokamera du kan ringe opp med 3G-mobilen. Kjekt hvis det ikke er mulig å sette opp et nettverkskamera, men funksjonaliteten er begrenset.

Pupillo er rett og slett et kamera du kan ringe opp med en helt vanlig videosamtale fra 3G-telefonen din. Kameraet er utstyrt med SIM-kort, så alt du trenger å gjøre er å ringe opp med telefonnummeret. Første gang du ringer opp, må du taste inn en PIN-kode for å få tilgang til kameraet. Videoen du får opp på telefonen har relativt god kvalitet. Lyd får du også servert. Det er imidlertid ingen høyttaler på kameraet, så du kan ikke snakke til en eventuell innbruddstyv.

Kameraet kommer med et monteringskilt slik at du kan montere det på veggen eller i taket, men det er ment for innendørsbruk. Kameraet har batteri, men må selvsagt stå tilkoblet laderen hvis du skal sette det igjen på hytta.

Pupillo er svært enkelt i bruk, men det har også svært enkel funksjonalitet. Det har for eksempel ingen bevegelsessensor som gjør en oppringning til deg hvis det skulle skje noe på "åstedet", så bruken begrenser seg til å ringe opp kameraet for å sjekke hvordan det står til. Det er heller ikke mulig å styre kameravinkel eller å zoome inn. Pupillo har også en annen uheldig begrensning, nemlig at det kun støtter SIM-kort fra Netcom. Netcom er nemlig de eneste som bruker såkalte USIM-kort, som Pupillo krever. Kontantkort kan heller ikke benyttes, siden disse ikke har støtte for videotelefoni. Dermed blir du nødt til å tegne et eget abonnement for Pupillo. Om den begrensede funksjonaliteten er verdt prisen av kamera og abonnement, er det kun behovet ditt som kan avgjøre. Hvis man trenger "et øye" der det ikke er mulig å sette opp et nettverkskamera, kan imidlertid Pupillo være verdt pengene for enkelte.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning