Trekanter i plast

Test: Nokia 7500 Prism

Mens Sony Ericsson har satset på et design basert på kvadrater, har Nokia valgt å gå for trekanter.

Publisert Oppdatert

Nokia 7500 Prism

Spesifikasjoner

  • Skjermstørrelse: 5 cm
  • Skjermoppløsning: 320 x 240
  • Internlagring: 30 MB
  • Minnekorttype: MicroSD
  • Medfølgende minnekort: 512 MB
  • Kamera: 2 megapiksler
  • Taletid: 2,8 timer
  • Standbytid: 280 timer
  • EDGE
  • Radio

Da vi fikk inn Sony Ericsson T650i og fikk oppleve hvor lekker den egentlig var kastet vi oss på telefonen til Nokia for å se hva de hadde å stille opp mot vidunderet. Vi tenkte umiddelbart på N76, men siden denne begynner å bli litt gammel i markedet hoppet vi raskt videre til 7900 Prism. Denne var i skrivende stund ikke tilgjengelig enda, dermed blir det lillebroren 7500 Prism som må forsvare Nokias ære i denne runden. Dette blir en litt skjev duell i utgangspunktet da Nokia 7500 koster ca. 1.500 kr mindre enn Sony Ericsson T650i, men det kan jo være spennende å se om prisforskjellen egentlig har så mye å si.

Plast

Utseendet på 7500 Prism er i utgangspunktet spennende nok. Telefonen er sort og blank med en tynn fargestripe som løper rundt kanten. Denne fargestripen kan du faktisk bytte ut med to andre farger som følger med i pakken. Tastene er trekanter plassert i et slags rutemønster, eller trekantmønster om du vil. Førsteinntrykket var dog ikke like imponerende som det vi fikk fra T650i. Hele overflaten er av plast, og selv om skjermen er litt større er den ikke like lyssterk som konkurrenten. Når det er sagt må vi berømme Nokia for å bruke litt mer åpne portstandarder på telefonen, som MiniUSB til datatilkoblingen, og 2,5 mm stereojack til hodetelefonene.

Litt svakere

Spesifikasjonene står seg ikke helt mot Sony Ericsson. 7500 Prism har ikke 3G, så her må du nøye deg med EDGE og GPRS. Kameraet har en oppløsning på 2 megapiksler, og ingen autofokus, men den har i alle fall et fotolys.

Om ikke annet er den litt bedre på lagring da den har 30 MB internminne, og det følger med et 512 MB MicroSD-kort.

I likhet med T650 kan du angi en snarveitast til musikkavspilleren, men du har ingen måte å styre musikken på så snart du går ut av avspilleren.

Overraskende

Det første vi tenkte når vi så nummertastaturet på 7500 Prism var at her må det forekomme mange feiltastinger. Overraskende nok var ikke det tilfellet. For selv om tastene er trekantformet så ligger det der de skal ligge i forhold til et tradisjonelt tasteoppsett, og de har akkurat passe motstand, skjønt selve styrepinnen kan virke litt umedgjørlig noen ganger. Likevel syns vi tastene fungerte godt, selv om de ikke når opp til de ultrafunksjonelle knappene på T650.

Helt ok

Ikke overraskende greide ikke Nokia 7500 Prism å begeistre oss i samme grad som T650. Jodda, trekanttemaet er morsomt, og telefonen gjør det den skal ellers også, men den oser ikke av kvalitet, og plastoverflaten tar veldig lett til seg fingeravtrykk og fettmerker. Nå er det selvsagt litt mye forlangt at du skal få like mye telefon for nesten halve prisen. I sin prisklasse er 7500 helt ok, men vi legger gladelig til litt ekstra og går for Sony Ericsson T650i istedenfor.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning