Apple iPhone 6s

Mer av det samme

Den er raskere, har 3D Touch, bedre kamera og en ny farge. Ellers er det meste som før.

TO LIKE: Ser du forskjell? iPhone 6s vs iPhone 6.
TO LIKE: Ser du forskjell? iPhone 6s vs iPhone 6. Foto: Tron Høgvold
Publisert Oppdatert
3D TOUCH: En trykkfølsom skjerm som kjenner hvor hardt du trykker er en av de store nyhetene på iPhone 6s.
3D TOUCH: En trykkfølsom skjerm som kjenner hvor hardt du trykker er en av de store nyhetene på iPhone 6s. Foto: Apple

Nyhetene på iPhone 6s er de samme som for 6s Plus. 3D Touch, nye foto- og videoegenskaper og bedre ytelse er de tre tingene som du bør legge til grunn om du tenker på å oppgradere fra iPhone 6. Ja, også har de lagt til en ny rosafarge i sortimentet.

Få forskjeller

Ellers er det meste som før, og i praktisk bruk legger man ikke veldig merke til endringene om man kommer rett fra en iPhone 6. 3D Touch kan være kjekt, men det er ikke avgjørende for en god opplevelse. For de appene som støtter det, kan du imidlertid spare et par trykk ved at du kan få opp en undermeny på skjermen og gå rett til en bestemt funksjon. Kjapp forhåndsvisning av lenker og e-post kan også være kjekt, hvis du greier å innarbeide det i rutinene. Men foreløpig, er vi mer imponert over ingeniørarbeidet bak 3D Touch enn den faktiske bruken. Kanskje endrer vi mening når flere apper tar i bruk 3D Touch.

Supert kamera

Kameraet har fått de samme tekniske forbedringene, og i kamera-appen ligger en helt ny Live Photos-funksjon, som tar opp video med lyd rett før og etter bildet tas. Dette er en artig egenskap som puster litt liv i stillbildene. Ellers er det her som på Pluss-varianten endelig mulig å ta opp video i 4K-oppløsning.

Spesifikasjoner: iPhone 6s (2015)

 • OS: iOS 9.1
 • Skjerm: 4,7 tommer
 • Oppløsning: 750 x 1334 punkter, 326 PPI
 • Prosessor: A9, 1,85 GHz dual core
 • Lagringsplass: 16, 64 eller 128 GB
 • Minnekort: Nei
 • Minne: 2 GB RAM
 • Kamera 1: 12 MB
 • Kamera 2: 5 MP
 • Batteri: 1715 mAh
 • Størrelse: 67,1 x 138,3 x 7,1 mm
 • Vekt: 143 gram

4K-video lar seg lett redigere i iMovie, og eksportering av ferdige prosjekter i 4K går imponerende kjapt med tanke på at dette er en telefon og ikke en laptop eller stasjonær.

Størrelsen teller

Om du vurderer 6s mot 6s Plus, kan det være at størrelsen taler for 6s på 4,7 tommer. Mange synes Plus-modellen blir for stor, selv om man venner seg til det meste. En fordel med 4,7-tommeren, er at den føles mindre klumpete enn Plus-varianten når du trer på et beskyttelses-cover (noe man bør på en så dyr mobil). Dog er oppløsningen på skjermen lavere enn på Plus-varianten, og egentlig ikke imponerende for en 4,7-mobil i 2015. Men den funker.

Har du en eldre iPhone vil 6s være en real oppgradering. Har du allerede iPhone 6s, gjør du nok klokt i å beholde den fram til iPhone 7 kommer en gang i 2017.

IDENTISKE: iPhone 6s er primært en oppgradering på innsiden av mobilen. På utsiden er den mer eller mindre identisk med iPhone 6.
IDENTISKE: iPhone 6s er primært en oppgradering på innsiden av mobilen. På utsiden er den mer eller mindre identisk med iPhone 6. Foto: Tron Høgvold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning