Acer Iconia Tab 10 (A3-A30)

Mangler det lille ekstra

Acer har nesten klart å lage et mediebrett etter den perfekte oppskriften, hadde bare skjermen vært bedre.

PRISGUNSTIG: Acer Iconia Tab 10 (A3-A30) er et prisgunstig nettbrett.
PRISGUNSTIG: Acer Iconia Tab 10 (A3-A30) er et prisgunstig nettbrett. Foto: Acer
Publisert Oppdatert

Acer Iconia Tab 10 (A3-A30) overrasker fra forventningene som vi hadde da vi mottok dette nettbrettet. Brettet har gått opp i pris fra forrige generasjon, og med det også opp i kvalitet.

Utseendet på nettbrettet er ganske elegant, men ikke for eksklusivt. Baksiden har en marineblå, nesten svart, bakside med et flettet mønster som føles svært godt i hånda. Rundt skjermen er det en tynn opphevet kant som gjør at man får et naturlig grep og det er godt å holde på hvis man skal se på film.

Brettet er laget av plast noe som gjør at det føles litt mykt og bøyer seg litt hvis du legger på litt trykk. Dette ødelegger litt for kvalitetsfølelsen.

Brukervennlighet

Brukergrensesnittet til Acer er så nær en ren Android-følelse som det er mulig å komme. Acer har byttet ut et par ikoner til å se mer barnslige og uryddige ut, noe som tar minimalismen i Android-systemet bort. Acer har også klart å holde nettbrettet nesten uten «bloatwear», noe de fleste i dag er vant med at nettbrett er bombardert med. Om dette er en måte for Acer å spare penger på, eller gi brukerne den beste opplevelsen er vi ikke sikre på, men selv kameraapplikasjonen som er forhåndsinstallert er utviklet av Google.

PRISGUNSTIG: Acer Iconia Tab 10 (A3-A30) er et prisgunstig nettbrett.
PRISGUNSTIG: Acer Iconia Tab 10 (A3-A30) er et prisgunstig nettbrett. Foto: Acer

De applikasjonene Acer har lagt ved teller opp til fire applikasjoner, to av disse fører direkte inn til innstillinger og to ulike funksjoner som er lagt inn unikt for nettbrettene til produsenten, og de to andre er en notaapplikasjon og en multitaskinggadget som lar deg bruke kalender, kalkulator og notater uten å lukke applikasjonen du er i.

Ytelse

Skjermen til Acer Tab 10 er en helt ok skjerm. Teknologien Acer har valgt å bruke er en såkalt TFT-skjerm med en HD oppløsning. Sammenlignet med skjermteknologiene de fleste andre nettbrett har i dag, blir en TFT-skjerm svært blass og fargene popper ut, slik man ser i blant annet Samsung og Sonys nettbrett. Acer har også beholdt bredskjermformatet og ikke "kopiert" Apple slik Samsung har gjort med sitt nyeste toppnettbrett, Samsung Galaxy Tab S2, som har en høyoppløst 4:3-skjerm.

Acer har riktignok lagt inn en nyttig skjermfunksjon i Tab 10, som lar deg skru av alt det blå lyset og få en behagelig leseopplevelse over en lengre tid. Det ser rart ut når du åpner nettsider og applikasjoner som Facebook. Men som lese- og skriveverktøy er det en optimal måte bruke et nettbrett uten å bli sliten i øynene.

Spesifikasjoner: Acer Tab 10 (A3-A30)

 • OS: Android 5.0.2
 • Skjerm: 10.1
 • Oppløsning: 1920 x 1200 224 PPI
 • Prosessor: 1.33 GHz Quad Core
 • Minne 2GB, DDR3L
 • Lagringsplass: 32 GB
 • Minnekort: Ja, opp til 128 GB
 • Kamera: 5 MP
 • Selfiekamera: 2 MP
 • WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac
 • Størrelse: 9,7 x 176 x 260 mm
 • Vekt: 540 gram

Høyttalerne på nettbrettet er svært høye i lydnivå, og peker framover. Dette gir en nydelig følelse ved avspilling av film og musikk.

For å teste batteriet byttet vi en dag ut datamaskinen med Acer Tab 10 sammenkoblet med et blåtanntastatur. Denne dagen ble 4 timer tilbrakt i forelesning hvor notater ble tatt hele dagen, og skjermen var på hele tiden. Etter dette gjensto ca. 30 prosent batteri. Til prisen på 2 790 kroner er det en helt ok batteritid. Skulle gjerne vært lengre, men det vil vare en dag av gangen ved intens bruk.

RUGLETE: Baksiden lages i en blåsvart plast-utførelse med et ruglete mønster.
RUGLETE: Baksiden lages i en blåsvart plast-utførelse med et ruglete mønster. Foto: Acer

Oppsummering

Acer Tab 10 er et helt ok brett til prisen. Nettbrettet har bare det mest nødvendige forhåndsinstallert og vi skulle helst sett at Acer beholdt Googles originale ikoner for å gi programvaren en mer gjennomført følelse.

MØNSTER: Baksiden ser noen ganger ut som om den er helt sort.
MØNSTER: Baksiden ser noen ganger ut som om den er helt sort. Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud

Vi får ingen skrikende høy kvalitetsfølelse av å bruke det, men heller ikke noen sterke tegn på at dette er et dårlig nettbrett. Med en pris på nærmere 3000 kroner er det ikke svært mange brett å sammenligne med, men det er ingen ting ved Tab 10 som gjør at det skiller seg ut.

Skjermen ødelegger til slutt litt inntrykket med blasse farger, hadde det hatt en mer fargesterk skjerm, hadde nok Acer Tab 10 vært et svært habilt brett for konsumering av medier, helt dit når nok dessverre ikke nettbrettet opp.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning