Telenor enige med Apple om salg av iPhone

Telenor skal selge iPhone

Nå får også Telenor selge iPhone.

Publisert Oppdatert

I dag kom pressemeldingen som annonserte at Telenor skal begynne å selge iPhone i Noge, Sverige og Danmark. I den korte pressemeldingen står det kun at det Telenor i løpet av de kommende månedene skal begynne å selge den mye omtalte mobiltelefonen iPhone 3G.

Når kan vi forvente å kunne kjøpe en iPhone fra Telenor?

- Målsettingen er å få dette til så raskt som mulig. Vi kommer tilbake med en dato så snart dette er klart, sier informasjonssjef Atle Lessum i Telenor.

Hvilke abonnement kommer dere til å selge med iPhone?

- Det har vi tenkt litt på og skal tenke litt mer fram mot lanseringen. Jeg tror vi kommer til å lansere attraktive pakker, sier Lessum.

Vil telefonen bli solgt uten abonnement?

- Hvilke abonnementmodeller vi velger kommer vi tilbake til, sier Lessum

Hvor vil iPhone bli solgt?

- Vi har et bredt distribusjonsapparat og vi ønsker at attraktive modeller skal være tilgjengelig så vi kommer til å utnytte distribusjonsstyrken vår, sier Lessum.

Hvem er målgruppen?

- Alle som vil ha iPhone, sier Lessum. Han bekrefter at det har vært en viss etterspørsel etter Apples populære telefon både fra bedrifter og private.

- Vår målsetting er alltid å kunne tilby de mest attraktive mobilene. Det har vi kanskje ikke vært i stand til noen måneder, så vi er glade for at vi nå også skal selge iPhone, sier Lessum.

Er det blitt stilt noen spesielle betingelser til avtalen fra Apples-side, som for eksempel andel av trafikkinntektene?

- Som med alle våre avtaler holder vi dem mellom oss og produsenten, sier Lessum

Eksklusivt

Hittil har det kun vært Netcom som har fått selge iPhone i Norge. Apple har i nesten alle markeder de har gått inn i først valgt seg ut én teleoperatør som eksklusiv partner. I Norge har dette til nå vært Netcom.

Blir hørt

Tidligere har forbrukerombud Bjørn Erik Thons sagt av avtalen mellom NetCom og Apple er grei, men at flere burde slippe til. Nå blir forbrukerombudet hørt.

Les også: Vil at flere skal få selge iPhone

Ny modell?

Spekulasjonene om en ny generasjon iPhone har alt svirret på nettet i noen måneder. Ryktene til ha det til at en ny modell skal lanseres i løpet av sommeren. Som vanlig holder Apple kortene tett til brystet og har ikke uttalt seg om saken.

Fikk et halvt år

Da NetCom fikk den eksklusive avtalen med Apple ble det spekulert i at avtalen bare skulle vare i tre måneder. Nå har det blitt over et halvt år.

Les også: NetCom kan miste eneretten

Saken blir oppdatert utover ettermiddagen i dag.

Les også: Test av iPhone 3G

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning