Slik blir nye Galaxy Note II

Stor blir enda større

Verdens største mobil, Samsung Galaxy Note, blir enda større. Nye Galaxy Note II er en mobil med en skjerm på hele 5,5 tommer.

LEKKER: Samsung Galaxy Note II har fått større skjerm og raskere prosessor.
LEKKER: Samsung Galaxy Note II har fått større skjerm og raskere prosessor. Foto: Samsung
Publisert Oppdatert
STOR: Nye Samsung Galaxy Note II får en skjerm på hele 5.5 tommer, men blir kun litt lenger enn den første versjonen av Galaxy Note.
STOR: Nye Samsung Galaxy Note II får en skjerm på hele 5.5 tommer, men blir kun litt lenger enn den første versjonen av Galaxy Note. Foto: Hallvard Lunde

Galaxy Note startet en helt ny produktkategori da den ble lansert i fjor. I år slår Samsung på stortromma igjen og lanserer en ny versjon av Galaxy Note med en enda større skjerm.

Skjermen på Galaxy Note II har vokst med to tommer og måler nå 5.5 tommer (mot 5.3 tommer på første versjon av Note). Galaxy Note, med sin store skjerm og penn, har fått en stor tilhengerskare på kort tid. I løpet av året forventer Samsung at de passerer 10 millioner solgte enheter.

Rå innmat

Spesifikasjonene på Samsung Galaxy Note II gjør den til en av de råeste mobilene på markedet akkurat nå. Den får en firekjerners prosessor på 1,6 GHz, 2 GB RAM og en Super HD Amoled-skjerm. Skjermen på nye Note II har fått 16:9-format, noe som gjør den godt egnet til filmvisning.

Ny penn

Galaxy Note II har også fått en ny penn. Som på nettbrettet Galaxy Note 10.1 får den nye pennen 1024 nivåer på trykkfølsomheten, noe som skal gjøre det mulig å skrive med tilnærmet naturlig «pen og papir»-følelse, ifølge Samsung.

Med S Pen følger det også et par nye funksjoner, i tillegg til de vi har sett på nettbrettet Galaxy Note 10.1. Med pennen kan du nå klippe ut deler av et bilde, nettside eller hva du nå enn viser på mobilskjermen og lime det inn i en annet program. Typisk kan du klippe ut en del av et bilde og så sende det som en MMS.

BILDETEKST: Samsung Galaxy Note II lar deg skrive på bildene dine.
BILDETEKST: Samsung Galaxy Note II lar deg skrive på bildene dine. Foto: Hallvard Lunde

En annen funksjon er Pop Up Note. Denne kan du bruke om du trenger å notere noe mens du snakker i mobilen. Tar du ut S Pen så dukker det opp et notatark på skjermen du kan notere på.

Air View er en annen snedig funksjon, der du ser innholdet i en e-post eller en mappe med bilder bare ved å holde pennen i ro over et objekt. På samme måte kan du du skrolle gjennom innholdet i en video.

Noterer på digitale bilder

Photo Note er en annen funksjon som smelter sammen den digitale verden med den analoge. Med Photo Note kan du notere på «baksiden» av digitale bilder, som navn, sted og hendelse. Akkurat slik mange gjorde på sine analoge bilder i gamle dager.

NY PENN: Pennen S Pen følger med også på Galaxy Note II, men i en litt tykkere og bedre versjon.
NY PENN: Pennen S Pen følger med også på Galaxy Note II, men i en litt tykkere og bedre versjon. Foto: Hallvard Lunde

Samsung Galaxy Note II kommer for salg i oktober, og få en prislapp på ca. 5000 kroner. Den vil finnes i en 4G-versjon, men det er ikke klart hvorvidt denne vil være mulig kjøpe i Norge.

Les også:

Test av Samsung Galaxy Note 10.1

STOLT: Sjefen for IT og Mobile Division i Samsung, JK Shin, kunne vise frem en splitter ny og oppdatert utgave av gigantmobilen Galaxy Note.
STOLT: Sjefen for IT og Mobile Division i Samsung, JK Shin, kunne vise frem en splitter ny og oppdatert utgave av gigantmobilen Galaxy Note. Foto: Hallvard Lunde

Sjekk om du får nettet du betaler for

Denne smartmobilen har du råd til.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen