Test: Supertooth Crystal

Smart og rimelig

Om du ikke har integrert Bluetooth-handsfree i bilen, er dette en rimelig måte å få et velfungerende opplegg på.

LOVLIG: Det er ikke lov å snakke i mobiltelefon uten handsfree mens du kjører. Supertooth Crystal er en bra løsning for deg som ikke har integrert Bluetooth i bilen.
LOVLIG: Det er ikke lov å snakke i mobiltelefon uten handsfree mens du kjører. Supertooth Crystal er en bra løsning for deg som ikke har integrert Bluetooth i bilen. Foto: Tron Hogvold
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Rimelig

+ Diskret

+ Velfungerende

+ Multipoint

+ Batterilevetid

- Plassering av ladekontakt.

Supertooth Crystal

  • Taletid: 40 timer
  • Standby-tid: 1000 timer
  • Ladetid: 3 timer
  • Batteri: Li-ion
  • BT HF-versjon: 3.0
  • A2DP: ja
  • Støykansellering på mic: ja
  • Talekommando: ja, om telefonen støtter det

Laveste nettpris: 447 kroner hos www.deal.no

Du husker kanskje Supertooth Buddy fra et par-tre år tilbake. Denne er ganske lik, men oppfølgeren har fått flere friske farger og et metallisk utseende. Det er også enkelte oppgraderinger på innsiden.

Den festes imidlertid på samme måte som Buddy, med magnet mot et kraftig metallklips som settes på solskjermen i bilen. Dermed er den plassert ganske nær deg, samtidig som det gir en veldig diskret plassering. Supertooth HD fra i fjor er enda et tilsvarende produkt som festes på denne måten.

Crystal pares enkelt med hvilken som helst mobiltelefon, og Supertooth har også satt bruksanvisningen for dette på baksiden av enheten. Det er smart, for det er fort gjort å glemme hvilke tastetrykk som setter den i parringsmodus.

Deles gjerne

Den kan pares med opptil åtte mobiltelefoner, og takket være Multipoint-teknologien kan den være tilkoblet to av disse samtidig. Det betyr at åtte mobilbrukere kan dele samme bil uten å måtte parre manuelt med Crystal hver gang, og når både mor og far er i bilen med hver sin mobiltelefon samtidig, vil Crystal automatisk koble til den telefonen som ringer.

Lydkvaliteten har fått et løft siden Buddy. Supertooth Crystal gjør en god jobb med å kansellere kupéstøy og formidle stemmer i stedet. Selv i motorveihastighet på grov norsk asfalt i en ikke veldig bra lydisolert bil var samtalepartnerne mer enn fornøyd med lydkvaliteten i andre enden. Høyttaleren på Crystal er også noe bedre enn tidligere. Stemmer kommer bra fram, selv om det kanskje er litt ullent når det er mye støy i kupeen. Men det er enkelt å føre en mobilsamtale uten å måtte sitte og rope til hverandre, og da er målet oppnådd.

Brukervennligheten er også bra, når man først har lært hva de ulike knappene gjør. Her er det egentlig nok å lese manualen for å finne forskjellen på den såkalte multifunksjonsknappen og avsluttknappen.

Det er også lyssignaler som forteller om batteristatusen - grønn for fulladet og rød når det går mot slutten. Tilkoblet iPhone kan batteristatus leses i displayet på telefonen. På Android får du dessverre ikke denne informasjonen.

Klønete kontakt

En ting vi ikke liker er den veldig klønete plasseringen av ladeporten på baksiden. På grunn av dette kan ikke Crystal henge på solskjermen når den lades. Heldigvis er batterikapasiteten meget bra, så det er ikke så ofte den trenger lading.

Crystal kan for øvrig også brukes til å gi navigasjonsinstruksjoner fra GPS-en på telefonen. Det funker bra. Men muligheten for å streame musikk fra mobilen til Crystal anbefaler vi ikke - bruk bilstereoen til musikk. Den låter så uendelig mye bedre.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning