Lynrask surfing på iPhone 5

Slik får du 4G på iPhone 5

Telenor har nå åpnet for 4G på iPhone 5, iPad 4 og iPad mini og andre mobiler som støtter 4G. Slik får du 4G på iPhone 5.

RASKERE: Nå får iPhone 5 4G. Det betyr raskere nettsurfing og datanedlasting.
RASKERE: Nå får iPhone 5 4G. Det betyr raskere nettsurfing og datanedlasting. Foto: Apple
Publisert Oppdatert

Mens NetCom har tilbudt 4G på PC-er og nettbrett i mange år, er Telenor først ute med å tilby 4G på mobiltelefoner.

Det finnes alt flere 4G-mobiler på markedet som fungerer i Telenors nett, som Nokia Lumia 920, Samsung Galaxy S III 4G og Sony Xperia Z. Og når støttes også bestselgeren iPhone 5 i deler av 4G-nettet.

Helt siden lanseringen av iPad 3 med 4G i mars 2012 har det vært etterlyst 4G på Apples produkter. Ønsket om 4G ble ikke mindre med lanseringen av iPhone 5 i september i fjor og iPad mini i oktober - begge med 4G-muligheter. Men altså ikke i Norge før nå.

For å få 4G på iPhone 5 må du gjøre følgende:

1. Du må ha nyeste versjon av Apples operativsystem (iOS 6.1.2). For å oppdatere - eller sjekke hvilken versjon du har - gjør du følgende:

Gå til Innstillinger -> Generelt -> Oppdatering. Har du nyeste versjon vil det stå «iOS 6.1.2 Programvaren er allerede oppdatert». Hvis ikke du har nyeste versjon, så må du oppdatere telefonen. På iPhone 5 kan du oppdatere via det trådløse nettet. Du trenger ikke koble mobilen til iTunes på en PC/Mac. Det kan likevel lønne seg å ta en sikkerhetskopi av mobilen før man starter - og koble til strøm når man oppdaterer.

2. Det neste er at du trenger de nyeste operatørinnstillingene - fra Telenor. Disse vil du automatisk bli spurt om noe tid etter at du har oppdatert til iOS 6.1.2). Det vil da poppe opp en melding der du blir spurt om du vil oppdatere operatørinnstillingene. Trykk «Oppdater» når denne meldingen dukker opp. Du finner informasjon om din operatør på Innstillinger -> Generelt -> Om.

Tromsø først

Først ute med 4G for iPhone 5 var Tromsø og deler av Lillestrøm. Og nå før påske får følgende steder 4G: Hemsedal, Trysil, Hafjell, Oppdal, Geilo, Kvitfjell, Beitostølen, Norefjell, Hovden, Gol, Skeikampen, Sjusjøen, Gålå, Eggedal og Nesbyen. Her er også 3G-nettet blitt oppdatert slik at du skal kunne oppleve bedre 3G-dekning i de samme områdene.

Ifølge Telenor vil 1 av 3 ha 4G-dekning i løpet av året, mens 9 av 10 vil ha 4G dekning i 2015. Før sommeren vil deler av Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger få 4G før sommeren. Alle steder der Telenor tilbyr 4G, vil få støtte for Apple i løpet av 2013.

Virker ikke 4G?

Vet du at det finnes 4G-dekning der du befinner deg, men får ikke 4G på mobilen kan du sjekke følgende:

1. Du trenger et SIM-kort som støtter 4G. Ta ut SIM-kortet og sjekk om det står 4G på baksiden av kortet. Gjør det ikke det, så må du bestille deg et nytt SIM-kort som støtter 4G.

2. Du må ha et mobilabonnement som støtter 4G.

3. Du må ha en mobil som støtter 4G. Sjekk på teleoperatørens nettsider hvilke mobiler som faktisk støttes.

Her kan du sjekke dekningen på 3G og 4G hos Telenor.

Les også:

Nesten en helt genial dings

Seks supre fotoapper til nettbrett

Billig og bra kvalitets-TV

Test: Samsungs bærbare 5-serie med berøringsskjerm

Følg HjemmePC på Facebook

BESTSELGER: iPhone 5 topper salgslistene til både Telenor og Netcom. I løpet av 2013 får 1 av 3 nordmenn tilgang til 4G via Telenors nett.
BESTSELGER: iPhone 5 topper salgslistene til både Telenor og Netcom. I løpet av 2013 får 1 av 3 nordmenn tilgang til 4G via Telenors nett. Foto: Apple

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning