Innholdet i iOS 8 avslørt i dag

Slik blir din nye iPhone og iPad

iOS 8 ble avduket i kveld. Her er de nye funksjonene du får på din iPhone og iPad.

iOS 8: Slik blir iOS 8. Apple avslørte de viktigste nyhetene i iOS 8 under selskapets utviklerkonferanse WWCD i San Francisco i kveld.
iOS 8: Slik blir iOS 8. Apple avslørte de viktigste nyhetene i iOS 8 under selskapets utviklerkonferanse WWCD i San Francisco i kveld.
Publisert Oppdatert

I kveld avslørte Apple nyhetene i operativsystemet som får navnet iOS 8. iOS er operativsystemet som brukes på iPhone, iPod og iPad og setter premissene for brukervennligheten og for hva 3. partsutviklere kan tilby av apper og tjenester på Apples iOS-enheter.

Felles bildebibliotek

Blant nyhetene i nye iOS 8 er et iCloud-bildebibliotek som gjør at du får tilgang til alle bildene dine på alle dine iOS-enheter via Bilder-appen og iCloud.

Apple har også laget en ny Meldinger-app. Samtaler skal bli enklere og mer spennende å gjennomføre og du skal kunne dele talemeldinger via funksjonen «Tap to Talk. Du skal også enkelt kunne legge til og fjerne medlemmer i en gruppesamtale.

Nytt tastatur

Apple lanserer også et nytt QuickType-tastatur, som skal gjøre skriving raskere og mer presis. I tillegg åpner Apple opp for at du selv kan velge et nytt «globalt» tastatur fra en tredjepartsutvikler om du ønsker det.

Apple lanserer også en ny helseapp. Den skal samle all informasjon fra dine mange helse- og treningsapper i en felles app. Den skal gi deg et tydelig og klart bilde på ett og samme sted. Målet er at informasjon fra en app kan brukes i en annen app for å forbedre hva den leverer deg av informasjon. For eksempel kan en app hente informasjon om søvn og kosthold, for gi deg et mer tilrettelagt treningsopplegg.

Det at apper kan «snakke sammen» er også noe nytt fra Apple. Til nå har det ikke vært mulig.

Familiedeling blir også en ny funksjon i iOS 8. Her kan familien finne og laste ned hverandres kjøp på iTunes, iBooks og App Store. Opptil seks medlemmer kan delta, hver med sin egen AppleID. Nytt blir det også at foreldrene kan opprette egne kontoer (Apple ID-er) for barna med en «Ask to buy»-funksjon, der kjøp krever foreldrenes samtykke. Familiedeling vil også gjøre det mulig å ha en delt felles bildestrøm og å lokalisere (gjenfinne) hverandres enheter.

Apple utvider også skytilbudet med iCloud Drive, som er en nettbasert harddisk, som gjør at du har tilgang på alt du lagre på alle Apple-enhetene dine. iCloud Drive skal også gjøre det mulig at flere apper kan jobbe med samme fil.

Flere nyheter

Apple innfører også muligheten for «widgets» i meldingssenteret- for tredjepartsutviklere, slik at meldingssenteret kan bli mer interaktivt og mer brukervennlig.

Designet på iOS 8 bygger på den flate stilen som ble valgt for iOS 7.

Søkefunksjonen Spotlight skal være forbedret og inkluderer nå treff i Wikipedia, nyhetsartikler og resultater fra «steder i nærheten».

Flyten mellom dine ulike iOS-enheter skal også bli bedre. Med «Handoff» skal du kunne starte å skrive noe på en enhet, for så å fullføre det på en annen iOS-enhet.

iOS 8 er tilgjengelig nå for utviklere og blir lansert i en ferdig utgave i høst for iPhone 4S, iPhone 5C, iPhone 5S, iPod 5. generasjon, iPad 2, iPad med Retina-skjerm, iPad Air, iPad mini med Retina-skjerm. Oppdateringen vil være gratis.

Les også:

Klattlader du?

Gjør et kupp: Fjorårets toppmobiler er fortsatt supre - bare mye billigere

PC med ChromeOS - et billig og bra PC-alternativ

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning