Huawei Ascend P2

Slapp toppmobil med god batterilevetid

Prisen på Huawei Ascend P2 er nesten 1.000 kroner lavere enn hva vi først trodde.

EGET UI: Som de fleste Android-mobiler har Huawei sitt eget skinn, Emotion UI.
EGET UI: Som de fleste Android-mobiler har Huawei sitt eget skinn, Emotion UI. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ 4G

+ OK byggekvalitet

+ God batterilevetid

- Ikke minnekort

- Litt svak ytelse i forhold til konkurrentene

- Pris

[23/5-2013 OPPDATERING: Vi har fått opplyst av Huawei at Ascend P2 skal selges hos Elkjøp for 2.995 kroner. Laveste nettpris er derfor ikke 3.889 kroner slik det originalt sto i denne testen.]

Huawei Ascend P2 er årets toppmodell fra kinesiske Huawei. Fra før har vi blitt imponert over hvor gode og billige mobiler Huawei har kommet opp med, som Windows-mobilen Ascend W1, Honor og Ascend Y201 Pro

Med Ascend P2 forsøker Huawei å nærme seg mobilbransjens eliteserie, for å kunne konkurrere mot mobiler som Samsungs Galaxy S4, Sony Xperia Z, LG Optimus G og Nokia Lumia 920 for å nevne noen.

Spesifikasjonene på Ascend P2 bygger opp under dette. Her får du en 1,5 GHz firekjerners prosessor, kamera med 13 megapikslers oppløsning, 4G og en 4,7 tommers skjerm. Byggekvaliteten er god, selv om vi må ta til takke med en plastskjerm der de noe dyrere konkurrentene bruker glass.

Eget grensesnitt

Huawei Ascend P2 bruker operativsystemet Android (versjon 4.1.2) med et Huawei-skall på toppen (Emotion UI), som blant innebærer ikoner med eget design.

Huawei har med Emotion UI kombinert skrivebordet og programmenyen (All Apps screen), så her havner alt av apper på skrivebordet. I tillegg har Huawei lagt mye jobb i å lage temaer som endrer mobilens utseende og i tillegg en god profil-funksjon, der du lett kan bytte fra for eksempel hvilemodus til utendørsmodus.

Personlig synes vi det blir litt for mye pynt, og vi trives best med et mest mulig originalt Android-design. Selve innstillingsmenyene er beholdt i en relativ uberørt Android-stil og det liker vi godt. Her er det lett og raskt å finne fram.

Vi er ikke like begeistret for tastaturet. Her er det presset inn doble funksjoner på alle knapper, noe som gjør bokstaver og symboler relativt små og gjør at dette ikke er telefonen for deg som sliter med å se liten skrift fra før.

KOMPAKT: Selv med en 4,7 tommers skjerm har Huawei klart å lage Ascend P2 til en kompakt mobil.
KOMPAKT: Selv med en 4,7 tommers skjerm har Huawei klart å lage Ascend P2 til en kompakt mobil. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC

Kamera

Spesifikasjoner: Huawei Ascend P2

 • OS: Android 4.1.2
 • Skjerm: 4,7 tommer
 • Oppløsning: 1280 x 720 punkter
 • Prosessor: 1,5 GHz quad core
 • Minne: 1 GB
 • Lagringsplass: 16 GB
 • 4G: Ja
 • Kamera: 13 MP
 • NFC: Ja
 • FM-radio: Ja
 • Bluetooth: Ja, v. 4.0
 • Batteri: 2420 mAh
 • Størrelse: 66,7 x 136,2 x 8,4 mm
 • Vekt: 122 gram
 • SAR-verdi:-

Kameraet på Ascend P2 gjør en veldig bra jobb. Det tar jevnt over gode bilder og på noen av testbildene våre klarte Ascend P2 å levere mer detaljer og lysstyrke i mørke områder enn hva vi fikk til med iPhone 5. Det imponerte oss en smule. Både oppløsning og skarphet ligger omtrent på nivå med iPhone 5 på våre testbilder. Kameraet ser det ut til at Huawei har lyktes med på denne modellen.

Ytelse

I forhold til de andre toppmobilene vi nylig har testet, som Samsung Galaxy S4, HTC One, Asus Padfone infinity og Sony Xperia Z, er Huawei Ascend P2 den slappeste. Det betyr ikke at dette er en slapp mobil, tvert imot. Men når Ascend P2 skal være en toppmobil så forventer vi at den ikke skal ligge såpass langt bak de andre toppmobilene i våre ytelsestester. Det er kun batterilevetiden som imponerer oss. Her tikker og går Ascend P2 i 6 timer og 41 minutter i vår batteritest. Det er faktisk et veldig godt resultat og bedre enn samtlige toppmobiler vi har testet i vår.

Vi må også nevne at Ascend P2 er utstyrt for å støtte den raskeste 4G-hastigheten som er mulig nå (150 Mbps). I Norge er det foreløpig ingen operatører som leverer denne hastigheten.

Vi liker ikke at Ascend P2 ikke har mulighet for ekstra minnekort. 16 GB lagringskapasitet spises fort opp og i testperioden hadde vi kun 10 GB ledig lagringskapasitet.

Konklusjon

KAMERA: Vi ble fornøyd med bildene Huawei Ascend P2 tok for oss. På et par av testbildene klarte Ascend P2 å levere mer detaljer i mørke områder enn iPhone 5.
KAMERA: Vi ble fornøyd med bildene Huawei Ascend P2 tok for oss. På et par av testbildene klarte Ascend P2 å levere mer detaljer i mørke områder enn iPhone 5. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC

Huawei Ascend P2 er en god mobil. Men i klassen for toppmobiler er konkurransen hard og nådeløs.

Når pris og ytelse ikke imponerer, så blir det ikke noen toppkarakter fra vår side.

Siden vi først publiserte testen har vi fått vite at prisen er 2.995 kroner og ikke 3889 kroner, slik vi først skrev. Dette synes vi gir Ascend P2 et mer riktig prisnivå og gjør at den legger seg noen hundredelapper under LG Optimus G i pris. Vi mener likevel at Optimus G er et bedre kjøp - prisforskjellen til tross.

Med redusert pris øker også hoppet opp til for eksempel en Samsung Galaxy S4. Forskjellen blir da rundt 1.200 kroner. Vi tror likevel at mange i Norge velger å legge til 1200-1400 kroner når man først skal kjøpe en mobil i denne prisklassen og få Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z eller HTC One. I sum gjør dette at Ascend P2 ikke klarer helt å overbevis oss - selv om det er en hel ok mobil.

Til en prislapp på under 3.000 kroner er Ascend P2 likevel at helt OK kjøp. Den største konkurrenten tror vi likevel blir Optimus G fra LG, til tross for at den er cirka 400 kroner dyrere.

Les også:

Her får du 1 terabyte gratis lagringsplass for bildene dine

Test: Perfekt PC-skjerm for filmbruk

Test: Stilig alt-i-ett PC

10 snedige tips til Dropbox
PROFIL: Huawei Ascend P2 har en pen profil og vi synes den har et vellykket design.
PROFIL: Huawei Ascend P2 har en pen profil og vi synes den har et vellykket design. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen