Oppdatering gir ytelsesløft

Så mye raskere blir mobilene med Android 4.0

Vi har sjekket hvor mye raskere HTC Sensation XE og Samsung Galaxy S II blir etter at de er oppdatert til nyeste Android-versjon.

RASKERE MOBILER: Android 4.0-oppdateringen gjør HTC Sensation XE og Samsung Galaxy S II raskere.
RASKERE MOBILER: Android 4.0-oppdateringen gjør HTC Sensation XE og Samsung Galaxy S II raskere. Foto: Marius Valle/Mobili.no
Publisert Oppdatert

Google lanserte Android 4.0 i oktober i fjor. Den første telefonen som fikk den nyeste versjonen var Samsung Galaxy Nexus, som ble lansert samtidig.

Hver gang Google lanserer en ny Android-versjon tar det litt tid før den begynner å dukke opp på telefoner som allerede er i salg. Nå har de første telefonene endelig blitt oppdatert.

HTC har lovet at en rekke nye telefoner får Android 4.0. Det samme gjelder Sony, Samsung og andre produsenter.

I tillegg lanseres nå stort sett alle nye telefoner med Android 4.0, og de fleste telefonene som ble lansert under Mobile World Congress kommer med dette.

De siste dagene har den store oppdateringen blitt tilgjengelig på Samsung Galaxy S II og enkelte av HTCs Sensation-telefoner.

I tillegg til flere nye funksjoner blir telefonene også raskere. Vi har målt ytelsen til Galaxy S II og Sensation XE før og etter oppdatering.

Dobbel ytelse på HTC Sensation XE

DATAOVERSIKT: I Android 4.0 har det kommet på plass en funksjon som lar deg følge med på hvor mye datatrafikk du har brukt.
DATAOVERSIKT: I Android 4.0 har det kommet på plass en funksjon som lar deg følge med på hvor mye datatrafikk du har brukt. Foto: Marius Valle/Mobili.no

Den største ytelsesforbedringen opplevde vi på Sensation XE. Her fikk vi nesten en dobling i ytelsen.

På de tyngste grafikktestene fikk vi opp mot dobbelt så god ytelse. Også i den mer generelle ytelsesmålingen Quadrant viste Sensation XE en markant økning i ytelse.

Dette betyr at ting vil gå raskere, og at grafikk vil fremstå som mer flytende enn tidligere.

Forbedringene er imponerende nok, og skyldes flere faktorer. Driverne i systemet er forbedret, i tillegg til at operativsystemet er mer optimalisert.

Raskere Samsung Galaxy S II

Samsung Galaxy S II har også fått Android 4.0.

Her er ikke ytelsesforberingene like voldsomme.

Galaxy S II har siden den ble sluppet på markedet vært en av de kraftigste telefonene du får kjøpt rent ytelsesmessig.

Dette tyder på at Samsung i utgangspunktet har gjort en god jobb med å optimalisere driverne sine.

Men oppdateringen gir likefullt en økning i ytelsen. I testen Quadrant har ytelsen økt en del, mens grafikkytelsen ikke har gått like kraftig opp.

Nettlesertesten Browsermark viser imidlertid at ytelsen her har blitt dobbelt så høy. Dette skyldes nok i stor grad at Google har jobbet med å gjøre nettleseren raskere i denne Android-utgaven.

FACE UNLOCK: En av de nye funksjonene i Android 4.0 er Face Unlock, som lar deg bruke ansiktsgjenkjenning til å låse opp telefonen.
FACE UNLOCK: En av de nye funksjonene i Android 4.0 er Face Unlock, som lar deg bruke ansiktsgjenkjenning til å låse opp telefonen. Foto: Marius Valle/Mobili.no

Siden ytelsesforbedringen til HTC-telefonen og Samsung-telefonen ikke er like stor er det rimelig å anta at noen telefoner vil bli raskere, mens andre ikke vil bli mye raskere.

Når kommer Android 4.0 til andre telefoner?

Mobilprodusentene er lite spesifikke når det kommer til oppdateringsplaner. De opererer vanligvis med kvartaler.

Sony var kjapt ute og annonserte at Android 4.0 kommer til alle deres Xperia-modeller som er lansert i 2011. De har tidligere sagt at oppdateringen skal komme i måndesskiftet mars/april.

LG har annonsert at Optimus 2X, Prada-telefonen og andre skal oppdateres til Android 4.0 i løpet av andre kvartal. En del andre modeller kommer i tredje kvartal.

HTC har annonsert at de i tillegg til Sensation-modellene skal oppgradere Desire S, Desire HD, Incredible S og andre telefoner.

Samsung har ikke vært mer spesifikke enn at de har sagt at telefoner som Galaxy Note og tableter som Galaxy Tab 8.9 får Android 4.0 i løpet av året.

Les mer om hva som er nytt i Android 4.0 på Mobili.no

LES OGSÅ:

Her er de nye supermobilene

Sony Xperia S er et råskinn

Dyr eller billig smarttelefon - hva er forskjellen?

Test av Android 4.0-mobilen Galaxy Nexus

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen