Mobiltips

Passende navn til bildene i mobilen

Mobiltelefonene blir bedre og bedre til å ta bilder med, og med større minne er det også blitt enklere å lagre bildene på dem. Men vanligvis blir bildene utstyrt med kronglete filnavn, sammensatt av en haug med bokstaver og tall.

Publisert Oppdatert

Det ser du kanskje som en bagatell, i og med at det er så lett å bytte navn på bildene når de kommer over i PC-en, men hvorfor ikke gi dem et annet navn allerede i telefonen? Å velge mer praktiske navn er greit i de fleste mobilene og også i en del kameraer.

Skal du for eksempel tilbringe helgen hos bestemoren din i Drammen og vet at du kommer til å ta en del bilder der, kan du endre bildenavnet til for eksempel Drammen. Bildene kommer deretter til å hete Drammen001, Drammen002 og så videre.

Hvordan du går fram er avhengig av telefonmodellen, men du finner vanligvis ut av det uten problemer om ser på innstillingen for kameraet. Og husk å bytte til et annet filnavn når du har reist fra Drammen...

Et eksempel fra vår HP iPaq Messenger-telefon:

Velg Kamera -> Meny -> Alternativer -> Kamera -> Skriv inn filmnavnprefiks

Her er "img" valgt som standard. Dette kan du endre til "mobilbilder", navn på personer, steder eller hva med "ferie 2008". Det gjør det letter å finne frem i mobilbildene dine når du senere laster dem over på PC-en din.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning