Her er årets nye mobiler

Mobilnyheter i kø

Her er årets nye mobiler. Disse mobilene lanseres i løpet av våren.

MOBILER I KØ: Mobilbessen i Barcelona er mobilbransjens store fest. Her lanseres de fleste modellene som kommer på markedet i 2009.
MOBILER I KØ: Mobilbessen i Barcelona er mobilbransjens store fest. Her lanseres de fleste modellene som kommer på markedet i 2009. Foto: FOTO: Nokia
Publisert Oppdatert

Det lanseres nye mobiler i et rasende tempo på den store mobilmessen i Barcelona. Her er nyhetene som er lansert på messens første to dager:

Finsk sisu

Finske Nokia har tenkt å beholde posisjonen som verdens største mobilleverandør, og har pøst på med modeller i Barcelona.

Nokia N86 8MP er en ny kameramobil med Carl Zeiss-vidvinkelobjektiv og et oppløsning på 8 megapiksler. Telefonen har 8 GB med internminne, noe som holder til cirka 4.000 mobilbilder.

Telefonen har også TV-ut tilkobling slik at du kan vise bildene dine på en TV. Telefonen vil koste rundt 4.000 kroner og kommer i salg i løpet av 2. kvartal i år.

For mer forretningsorientert kommer det to nye modeller i E-serien, E75 og E55. Disse vil være de første telefonene med Nokias nye brukergrensesnitt for e-post. E75 er inspirert av Nokia 9300, som var selskapets første minikommunikator.

Nokia E55 er ifølge Nokia verdens mest kompakte mobil med qwerty-tastatur. E55 tilbyr i tillegg en batteritid på hele 28 dager i standby-tid.

Les også: Mobil med 12,1 megapiksels kamera

Nokia 6710 Navigator og Nokia 6720 classic er to mellomklassemodeller. Begge modellene er utstyrt med GPS og kommer med programvaren Maps med navigasjon for bil og fotgjengere.

Via Ovi.com kan brukere nå planlegge reisen sin på forhånd foran PC-en og synkronisere denne med mobilen. Nokia Maps er også blitt oppgradert til å omfatte høyoppløselige bilder fra luften, 3D landemerker, terrengkart og værtjenester.

Nokia 6710 Navigator og Nokia 6720 classic kommer i salg i løpet av andre kvartal og får en pris på henholdsvis 2.500 kroner og 3.000 kroner.

Nokia tjuvstartet mobilmessen med å lansere Nokia 5630 XpressMusic noen dager i forveien. Dette er en ny musikkmobil basert på operativsystemet S60. Også denne kommer på markedet før sommeren og vil koste rundt 2.000 kroner.

Svenskene imponerer

Svensk-japanske Sony Ericsson var kanskje de som overrasket mest i går med Idou. Med 12,1 megapikslers kamera, berøringsskjerm og alt annet av tenkelig teknologi integrert, vil dette trolig være en alvorlig utfordrer for iPhone.

Telefonen kommer i salg i løpet av 2. kvartal. Dessverre blir nok Idou en dyr telefon og vil trolig koste over 6.000 kroner ved lansering.

Mer håndfast er lanseringen av Sony Ericsson W995 Walkman. Med denne mobilen lover Sony Ericsson deg en mobiltelefon som er spesialbygd for avspilling av video.

En ny programvare, Media Go, skal forenkle prosessen med å overføre/synkronisere innhold fra PC-en til mobilen. Programmet skal automatisk sørge for at spesielt film/video blir konvertert og komprimert i et format som mobilen støtter.

Kameraet er på 8,1 megapiksel og har funksjoner som autofokus, blits og ansiktsgjenkjenning. Mobilen kommer i salg i løpet av 2. kvartal.

Les også: 9 grunner til å vrake iPhone

Multimedia fra LG

LG Arena (KM900) er en ny multimediamobil fra LG. Her får du et 5 megapiksel kamera, trådløst nett (WiFi), aGPS, FM-radio og mobilen leveres i et børstet ståldesign.

Mobilen skal dekke alle multimediabehov en mobilbruker måtte ha. Innmaten i Arena er også ny og mobilen har tatt i bruk et nytt brukergrensesnitt. Mobilen støtter også turbo 3G med hastigheter opp til 7,2 Mbit/s. Mobilen kommer i salg i midten av april og vil koste 3.800 kroner.

Les også: Lag dine egne torrents

Produktras fra Samsung

En mobil til enhver livsstil. Det er ambisjonene til Samsung. Ser vi på antall mobiler de har lansert på mobilmessen så langt så holder de den lovnaden.

Beat Edition er en ny serie designmobiler. Modellen heter Beat DJ og Beat Disc. Beat DJ kommer med berøringsskjerm. Begge mobilene har lydteknologi fra Bang & Olufsen. Beat DJ kommer til det nordiske markedet i mai.

Ultra Touch har både berøringsskjerm og fremskyvbart tastatur. Mobilen har fått en 2,8 tommers OLED-skjerm. Modellen Ultra s har en noe mindre skjerm. Også Ultra s kommer for salg i mai.

Ultra b er en modell med klassisk design der mobiltastene sitter der du forventer av en mobil. Skjermen er på 2,2 tommer og du før med støtte for mobilt bredbånd og FM-radio.

B2100 er for alle som ikke har jobb innendørs. Dette er en vann- og støvtett mobil som er sertifisert etter IP57-standarden. Det betyr at den må klare et fall på to meter, ligge 30 minutter på en meters dyp og i tillegg motstå mikroskopiske støvkorn. Mobilen er liten og kompakt og har store ambisjoner om å bli håndverkerens beste venn. Også denne kommer i salg i mai.

Samsung C6625 er en "kontortelefon" Med fullt qwerty-tastatur. Har støtte Exchange og leveres også med GPS.

Samsung C3050 er en ny og rimelig mobil som har det meste man trenger på en mobil: kamera, MP3-spiller, FM-radio og støtter for Bluetooth-stereo.

Samsung har også lansert flere små og lette modeller, som E1 360. E1 310, E1 120 og E2 210

Omnia HD er en oppgradert versjon av Omnia og tilbyr både innspilling og avspilling av film i HD-kvalitet (720p). Skjermen er på 3,7 tommer og kameraet er på 8,1 megapiksler.

Samsung ønsker også å bidra på klimasiden og har lanserte en klimasmart mobil. Den er laget av gjenvunne plastflasker og lades ved hjelp av solceller på baksiden av mobilen.

Denne ser vi først i butikken nærmere jul i år.

Liker du film har Samsung også en mobil med innebygd projektor. Den heter Samsung I7410 og har altså en innebygd projektor som klarer å vise et bilde på cirka 50 tommer.

Les mer på Klikk Teknologi

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning