TEST: Samsung SGH-F480

Kjapp, følsom og mangelfull

Samsung har laget et skikkelig produkt med touch-skjerm. Og grøtlyd.

Sist oppdatert

Dette er en usedvanlig lekker og velbygd telefon, og touch-funksjonen fungerer meget bra. Menyene reagerer kjapt, og bomtrykking forekommer sjelden.

Om den ikke er like kjapp å skrive meldinger på som en vanlig telefon, er den i hvert fall kjappere enn iPhone.

Videotest av Sony Ericsson Xperia: Er denne verdt 6000 kr?

Litt forvirrende er det imidlertid å bla i lister, som er stikk motsatt av måten man gjør det på iPhone. De såkalte widgetene (miniprogrammene) blar man imidlertid i som på iPhone, ved å skyve dem. Disse widgetene er for øvrig en god ide, og gir direkte tilgang til en del nøkkelfunksjoner du selv kan velge.

Kan ikke synke

Det kan være fristende å dra fram de gjeveste karakterene på F480, men dessverre feiler den på det aller viktigste ved en mobiltelefon: Lydkvaliteten ved samtale er altfor dårlig, og kobler du til det vedlagte håndfrisettet blir det enda verre.

Dessuten savner vi mulighet for e-postsynkronisering med Exchange. E-post-tjenesten for POP3 er alt for dårlig, og laster blant annet ned samme e-post to ganger dersom du lar det ligge igjen kopi på serveren.

Les også: Test av 7 Windows-mobiler

Dessuten kunne vi kanskje forvente trådløst nettverk på en telefon som dette i denne prisklassen. Derfor må F480 Touchwiz ta til takke med en firer, til tross for sine mange sexy egenskaper.

Prøv igjen, Samsung, dette kan bli knallgodt i neste versjon!

Leverandør: www.samsung.no

Denne saken ble første gang publisert 22/10 2008, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også