Mobil med Playstation og rå kameramobil

Her er Sony Ericssons nye toppmodeller

Sony Ericsson lanserer toppmodeller på rekke og rad på mobilmessen i Barcelona.

PLAY: Med Xperia Play har Sony Ericsson flyttet PlayStation inn i mobilen.
PLAY: Med Xperia Play har Sony Ericsson flyttet PlayStation inn i mobilen. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert
PRO: Experia Pro kommer med Android og fullt tastatur.
PRO: Experia Pro kommer med Android og fullt tastatur. Foto: Produsent

Sony Ericsson lanserte i går tre nye toppmodeller i Xperia-serien sin: Xperia Play, Xperia Neo og Xperia Pro.

Alle telefonene har fått den aller nyeste Android-versjonen, altså 2.3 Gingerbread.

Sony Ericsson har også lovet å være tidlig ute med fremtidige oppdateringer, etter at produsenten fikk mye pepper for trege oppdateringer i fjor.

Xperia Play - spillkongen

Den mest interessante telefonen som ble lansert i går er utvilsomt Xperia Play. Her har Sony Ericsson tatt Playstation-universet inn i telefonen.

Med uttrekkbar Playstation-kontroller og firetommers skjerm med 854 x 480 pikslers oppløsning, kombinert med 1 Ghz-prosessor og kraftig maskinvare for grafikk, er det lagt et solid grunnlag for en god, mobil, spillopplevelse.

Playstation-sertifisert

Xperia Play er den første telefonen i verden som har blitt Playstation-sertifisert, noe som betyr at den vil kunne installere spill fra den kommende spilltjenesten for Android-telefoner, Playstation Suite.

Titlene vil hovedsakelig være klassikere fra den første Playstation-maskinen, og utvalget vil øke gradvis etter at tjenesten er lansert, noe som skjer om noen måneder.

Xperia Play er mer enn en spilltelefon. Med kraftig maskinvare optimalisert for spill, kan du forvente solid respons også når du bruker andre funksjoner, og med Android 2.3 under panseret har du tilgang til et vell av funksjoner og verktøy gjennom Android Market.

- Beste smarttelefonen vi har laget

Sony Ericsson går så langt som å hevde at Xperia Play, i tillegg til å være en knakende kjekk spilltelefon, også er den beste smarttelefonen de har laget.

Lanseringen er faktisk heller ikke langt unna, for produsenten vil ha telefonen ut til folket raskest mulig. Salgsstarten for Xperia Play er forventet allerede i slutten av neste måned.

Xperia Neo - kameraflaggskipet

Om det er en kameratelefon du er ute etter, bør du muligens merke deg navnet Xperia Neo, som er Sony Ericssons nye toppmodell på kamerafronten.

Telefonen tar bilder i åtte megapikslers oppløsning, så det ser ut til at Sony Ericsson har tatt til vettet og droppet å øke på med flere megapiksler i år. Produsenten har heller konsentrert seg om viktigere elementer rundt kameraet, som bildesensoren.

Ta bilder i dårlig lys

Sensoren i Neo er av typen Exmor-R, som kort fortalt skal gjøre at du kan ta bilder i mørkere omgivelser enn vanlig, uten at bildene forringes av støy og hvite prikker.

Kameraet har ellers både autofokus og LED-blits, og du kan filme i 720p. Bildehastigheten her er 30 fps, og du får også kontinuerlig autofokus - som ofte er mangelvare på kameratelefoner.

Skjermstørrelsen er på 3,7 tommer, og Sony Ericsson har fått på plass den nye Mobile Bravia-teknologien sin, som kort fortalt skal gi et bedre bilde og mer naturtro farger.

Xperia Neo kommer på markedet i utgangen av første kvartal i år.

Xperia Pro - fulltastatur og berøringsskjerm

Spesifikasjonsmessig er Xperia Pro nesten den samme telefonen som Xperia Neo, og har både like bra kamera, den samme skjermen og ellers like spesifikasjoner.

Men det er én vesentlig forskjell - Xperia Pro har fått fulltastatur i tillegg til berøringsskjerm.

Dermed er dette en modell som sikter seg inn på de som er storforbrukere av tekstmeldinger og e-post.

Gjetter hva du skal gjøre

Xperia Pro har fått et såkalt "smart tastatur", noe som betyr at telefonen skal gjette seg til hva du har tenkt å gjøre når du drar ned fulltastaturet.

Om du for eksempel er inne og leser en e-post og drar ned tastaturet, vil meldingseditoren åpne seg, og personen som sendte mailen du var inne på vil stå som mottager.

Tanken er at du skal få en mykere arbeidsflyt.

Måten du viser e-post på har også fått en overhaling. Her vises oversikten over e-poster på venstresiden, mens innholdet i meldingene du merker forhåndsvises på høyresiden. Ryddig!

Xperia Pro kommer på markedet en gang i løpet av andre kvartal i år.

Les mer om de nye telefonene hos Mobili.no

Les også:

Utrolig at denne mobilen ikke koster mer

Duell: 2 x 10,1 tommers laptop fra HP og Acer

Test av PC-høyttalere

De sju beste iPhone-konkurrentene

PLAY: Med Xperia Play har Sony Ericsson flyttet PlayStation inn i mobilen.
PLAY: Med Xperia Play har Sony Ericsson flyttet PlayStation inn i mobilen. Foto: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning