Stor lansering i Barcelona

Her er Samsung Galaxy S5

Galaxy S5 er årets viktigste lansering for Samsung.

Publisert Oppdatert
VIKTIG LANSERING: For Samsung mobilsjef, J.K Shin, er lanseringen av Galaxy S5 viktig. Lanseringen ble streamet live på YouTube og på det meste var det nesten 320.000 som fulgte showet fra Barcelona.
VIKTIG LANSERING: For Samsung mobilsjef, J.K Shin, er lanseringen av Galaxy S5 viktig. Lanseringen ble streamet live på YouTube og på det meste var det nesten 320.000 som fulgte showet fra Barcelona.

Spesifikasjoner: Samsung Galaxy S5

  • Operativsystem: Android 4.4.2
  • Skjerm; 5.1 tommer FHD Super AMOLED (1920 x 1080)
  • Oppløsning: 1920 x 1080
  • Prosessor: 2.5 GHz quad core
  • Kamera: 16 MP
  • Frontkamera: 2 MP
  • Størrelse: -142.0 x 72.5 x 8.1mm
  • Vekt: 145 gram
  • Annet: IP67-sertifisert, Ultra Power Saving Mode, Kids Mode

Galaxy S5 er årets viktigste lansering for Samsung. Den koreanske mobilkjempens desidert viktigste mobil selger i bøtter og spann. Galaxy S4, som ble lansert for mindre enn ett år siden, solgte over 40 millioner eksemplarer kun i løpet av et drøyt halvår. Til tross for dette har Samsung ikke vært fornøyd med salgstallene for Galaxy S4. Derfor er det ekstra viktig at Galaxy S5 innfrir for Samsung.

Vi og nesten 320.000 andre fulgte mandag kveld livesendingen til Samsung på YouTube, da Samsung lanserte Galaxy S5 på sitt «Unpacked Event» under den årlige store mobilmessen i Barcelona, Mobile World Congress (MWC 2014).

Ryktene om hva en ny Galaxy S5 skulle inneholde har gått nesten siden lanseringen av Galaxy S4. Mandag kveld kom fasiten ledet an av den øverste sjefen for Samsung Mobil, J.K Shin.

- Kundene ønsker ikke iøynefallende eller den mest avanserte teknologien, men meningsfulle innovasjoner. Vi kan kun lykkes om kundene velger oss. Hvordan får vi til det? Vi har spurt kundene våre, uttalte Shin. Han trakk frem spesielt fem områder der Galaxy S5 må innfri: Design, kamera, rask nettilkobling og kunne hjelpe brukerne til å holde seg i form.

Design

Galaxy S5 blir annerledes enn Note 3 med sin bakside i jukseskinn med kontrastsømmer. Baksiden på Galaxy S5 blir perforert og får en overflate som skal glitre når lyset faller på bakdekselet.

Designet for øvrig ligner kanskje mer på Samsungs tidlige S-modeller som Galaxy S2 og Galaxy S3 enn forrige versjon. Det trenger ikke være noen ulempe for Samsung, all den tid både S2 og S3 var gigantiske suksesser for Android.

Kamera

Kameraet på Galaxy S5 får 16 megapiksels oppløsning og en større bildebrikke enn på forgjengeren. En ny bildeprosesseringsenhet skal også bidra til å gjøre raskere å ta gode bilder.

Blant annet lover Samsung verdens raskeste autofokus på en mobil. I tillegg sier Samsung at de har forenklet brukergrensesnittet og lagt til funksjoner som gjør det enklere ta gode bilder, som selektiv fokus.

Raskere nettverk

Galaxy S5 kommer med LTE (4G) og skal støtte alle operatører. I tillegg får Galaxy S5 den nyeste og raskeste nettverksstandarden (802.11 ac) som skal nesten doble den trådløse kapasiteten. I tillegg har Samsung laget en nedlastingsbooster som lar deg kombinere WiFi og 4G slik at du får utnyttet den samlede nettverksytelsen.

Én gigabyte data skal kunne lastes ned på 30 sekunder.

Holder deg i form

Galaxy S5 kommer også med en hjertesensor (pulsmåler). Den skal i kombinasjon med tre nylanserte produkter, to klokker i Galaxy Gear-serien og et armbånd (Galaxy Fit), gjøre at brukerne bedre skal kunne holde seg oppdatert på sin egen formutvikling.

Støv- og sprutsikker

Samsung Galaxy S5 blir også IP67-sertifisert. Det betyr at den er støv- og sprutsikker. Du kan altså ta med deg mobilen i dusjen, men du kan ikke dykke med den. Sertifisering gjør at den tåler en rask skylling om du har mistet den i en søledam og du kan ta den med på stranda uten å være redd for at den skal bli fylt av sand og støv.

Et nytt sparemodus skal også bidra til at batteriet kan leve i inntil 24 timer selv når det kun er 10 prosent batterilevetid igjen. Ultra Power Saving Mode kaller Samsung dette og setter skjermen i sort/hvitt modus og skrur av alle ekstrafunksjoner slik at det kun blir mulig å ringe og sende meldinger.

Samsung har også gjort som Windows Phone og laget et barnemodus, Kids Mode. Her skal du kunne bestemme hva barna dine får tilgang til når de låner mobilen din for å spille eller å se film.

Galaxy S5 har anbefalt utsalgspris 5995 kroner, og armbåndet Galaxy Fit har anbefalt utsalgspris 1895 kroner. Samsung Galaxy S5 blir lansert samtidig i 150 land.

Les også:

Nokia med 3 Android-mobiler

Skydrive blir OneDrive

Her er de beste billig-mobilene

GALXY FIT: Samsung kaster seg på armbånd-bølgen og lanserer livsstils- .og treningsarmbåndet Galaxy Fit.
GALXY FIT: Samsung kaster seg på armbånd-bølgen og lanserer livsstils- .og treningsarmbåndet Galaxy Fit.
NY VERSJON: Smartklokken Galaxy Gear kommer i to nye versjoner.
NY VERSJON: Smartklokken Galaxy Gear kommer i to nye versjoner.
FIRE FARGER: Galaxy S5 kommer i fire forskjellige farger.
FIRE FARGER: Galaxy S5 kommer i fire forskjellige farger.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning