Doro Liberto 825

Smart gjort enkelt

Doro Liberto 825 er en smart mobil som alle kan bruke.

TYDELIG: Både knapper og menyvalg er laget på en tydelig og brukervennlig måte på Doro Liberto 825.
TYDELIG: Både knapper og menyvalg er laget på en tydelig og brukervennlig måte på Doro Liberto 825. Foto: Hallvard Lunde
Sist oppdatert

Doro Liberto 825 er for alle som synes moderne smartmobiler som iPhone, Android og Windows er for vanskelige å bruke.

Selv om Doro har fått et «seniorstempel», så er det nok mange som kunne hatt godt av en mobil med et noe forenklet brukergrensesnitt.

Doro Liberto 825 er enkel å sette opp. Den spør og guider deg på en forståelig måte, slik at selv de mest teknofobe blant oss bør klare å komme i gang med denne mobilen.

For eksempel er det første spørsmålet du får når du starter mobilen om du er en nybegynner eller en erfaren mobilbruker.

Svarer du «nybegynner», så guides du trygt og sikkert gjennom en innføring og oppsett av mobilen. Du lærer å «rulle», «sveipe», du får justert skriftstørrelsen på skjermen og lærer hvor tilbake-, meny- og hjemknappen befinner seg.

Denne måten å guide brukeren gjennom oppsettet på, tror vi det er mange andre produsenter som kunne ha lært litt av.

Vi opplevde dessverre at guiden krasjet ved et par anledninger og vi tror noen vil falle av lasset når Doro «sender» oss over til oppsettet av Google-kontoen vår.

Her må vi nemlig innom standardvarianten for oppsett av Google, noe som vi tror blir litt for vanskelig for en del av dem som er i målgruppen for denne mobilen.

(Testen av Doro Liberto 825 fortsetter under bildet.)

SMART: Doro Liberto 825 er en smarttelefon det vil være enkelt for mange å ta i bruk.
SMART: Doro Liberto 825 er en smarttelefon det vil være enkelt for mange å ta i bruk. Foto: Hallvard Lunde

Store knapper

Doro Liberto er utstyrt med tre store og solide knapper som er lette å finne og lette å trykke på. På baksiden finnes en «SOS»-knapp (trygghetsalarm) som kan konfigureres til å ringe opp en serie med forhåndsbestemte nummer, som familie, naboer eller andre. Trygghetsalarmen vil også sende en melding til mottagerne med sist kjente posisjon og en forhåndsbestemt melding.

Menyene på Doro Liberto 825 er både store og tydelige. Det er ingen tvil om hvilke valg du har.

Vil du sende en melding, guides man fram på en veldig tydelig måte. En svakhet med Doro Liberto 825 er at tastaturet har litt små taster og tekst.

Nå er det ikke så ofte vi vil måtte bruke det, men om vi sender meldinger, er det dette tastaturet som blir brukt.

Her tror vi kanskje en del som er i målgruppen for denne mobilen kunne hatt bruk for et tastatur med større tekst.

God ytelse

Bak det gode og enkle grensesnittet skjuler det seg en kvikk og rask Android-mobil.

Våre ytelsesmålinger gjør at vi plasserer den som en god mellomklassemobil.

Den yter for eksempel på linje med Motorola Moto G3. Batterilevetiden målte vi til 8 timer og 45 minutter i vår videoavspillingstest, noe som er godkjent.

Godt kamera

Doro Liberto 825 er også utstyrt med et godt kamera. Mobilen har en egen dedikert utløserknapp, noe vi liker godt. Dette er samme løsning som du for eksempel finner på Sonys Xperia-modeller.

Kamera-appen har samme tydelige menyer som resten av mobilen.

(Testen av Doro Liberto 825 fortsetter under bildet.)

TRYGGHETSALARM: På baksiden av Doro Liberto 825 finner du en SOS-knapp som kan konfigureres til en slags trygghetsalarm.
TRYGGHETSALARM: På baksiden av Doro Liberto 825 finner du en SOS-knapp som kan konfigureres til en slags trygghetsalarm. Foto: Hallvard Lunde

Oppsummering

Doro Liberto 825 er en god mobil forkledd med et forenklet grensesnitt og noen spesialfunksjoner fra Doro.

Liberto 825 er en moderne smartmobil, men passer for alle som ikke føler seg komfortable med å bruke en «vanlig» smartmobil.

Menyer, innstillinger og funksjoner er laget slik at «alle» skal kunne bruke dem. Alt fra å legge til en kontakt til å sende en melding bør de aller fleste klare å bruke. For alle som har litt vanskelig med å huske hvordan man gjør ting fra gang til gang, så der det perfekt at man guides fram til målet hver gang.

Vi er litt kritiske til tastaturet, som vi opplevde som litt lite og knøttete, så her burde Doro kanskje vurdere å finne på en løsning med større og tydeligere taster. 8 GB intern lagringsplass er også litt knapt i 2016.

Vil du lese flere slike saker?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg oss på Facebook!

Denne saken ble første gang publisert 26/01 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også