Fremtidens musikksystem?

WACS7000: Tilbake til fremtiden

Philips har laget fremtidens musikksystem. Streamium-serien gir deg trådløs tilgang til musikk i alle rom. Likevel er det flere sider ved systemet som gir en følelse av 90-tallet.

Publisert Oppdatert

WACS7000

Fakta

  • Trådløs tilkobling: Wi-fi
  • UPnP-støtte: Ja
  • USB: Ja
  • Ekstern lyd: Analog
  • FM-radio: Ja
  • Vekking: Ja
  • Komprimering: 8-320 kbps
  • Format: WMA, MP3, PCM

WACS7000 består av en hovedenhet med 80 GB harddisk til å lagre musikken din på (WAC7000), i tillegg til en avspiller som du kan plassere i et annet rom (WAS7000). Vi har også testet den nye «klokkeradioen» WAK3300, som selges separat.

Lett å sette opp

Enhetene fungerer sammen rett fra esken, uten noen kompliserte innstillinger. De kan også kobles opp mot hjemmenettverket, slik at du kan redigere musikksamlingen og spille av musikk som er tilgjengelig via nettverket. Dette er litt mer komplisert å sette opp, og kan by på problemer hvis du ikke er helt komfortabel med nettverksinnstillinger.

Musikk legger du enkelt inn ved å sette i en CD og trykke «record». Enheten har en database som automatisk finner låttitler, og det fungerte med de aller fleste album vi la inn. Databasen kan i tillegg oppdateres med nye titler fra en fil du finner på Internett. Har du ikke PC-tilgang kan du taste inn manglende låttitler manuelt via fjernkontroll, men da skal du ha mye fritid.

Ikke for hi-fi-entusiastene

De to største enhetene har innebygd høyttalere med grei lydkvalitet, men de erstatter på ingen måte stereoanlegget du har i stua. Særlig på hovedenheten blir lydkvaliteten et problem. Enheten kan kobles til en ekstern forsterker, men bare via analoge utganger. Du kan heller ikke spille av ukomprimert musikk, annet enn på CD. En innebygd vifte bidrar med en viss bakgrunnsstøy. WAK3300 har markant dårligere lyd, og suser også litt.

Bare streaming fra harddisk

Streamium fungerer veldig godt etter hovedhensikten, som er å få tilgang til musikk fra harddisken og hjemmenettverket i alle rom. Det er praktisk at du kan «ta med deg» musikken fra rom til rom med et enkelt tastetrykk. Så stor frihet har du imidlertid ikke hvis du streamer fra andre UPnP-enheter, som for eksempel Windows Media Player. En svakhet er også at du ikke kan streame fra radio. Radio må spilles av på den enkelt enhet, og alle har derfor sin egen radioantenne. At du ikke har tilgang til nettradio selv om enhetene er koblet på nett er også et minus. Skjermene er små og lavoppløselige, og minner litt om mobiler fra 90-tallet. Dette er ikke noe stort problem, men bidrar til at det blir uoversiktlig å manøvrere i musikkbiblioteket. Designet er stilig, men hvis du bare har sett Streamium-produktene på bilder, så vær klar over at de ikke er så flate som bildene gir inntrykk av. WAC7000 er rundt 16 centimeter dyp, og blir derfor ikke så elegant når den henger på veggen. En nokså stiv pris i forhold til lydkvaliteten bidrar i tillegg til at det ikke blir toppkarakterer.

www.streamium.com

Pris WACS7000: ca. 9000, kroner

Pris WAK3300: ca. 1400,- kroner

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning