Videoredigering på Android

Lag film på mobilen

Skal du redigere video på din Android-mobil bør du kikke på disse appene.

VIDEO PÅ 1-2-3: Bruk mobilen til både å ta opp og lage video. Vi har testet fem apper for redigering av video på mobilen.
VIDEO PÅ 1-2-3: Bruk mobilen til både å ta opp og lage video. Vi har testet fem apper for redigering av video på mobilen. Foto: Pixabay/skjermbilde
Publisert Oppdatert

Tenk på ferien din for 10 år siden. Var du interessert i å ta vare på minnene dine, så filmet du trolig med et DV-kamera med en miniDV-kassett.

Var du entusiast, så redigerte du en film på PC-en din i ettertid – en operasjon som kunne ta både dager og uker.

Personlig må jeg tilstå at mange av prosjektene mine aldri ble fullført. I dag skjer det derimot oftere at jeg redigerer ferdig en film.

Nå snakker vi ikke om lange «spillefilmer» fra årets ferie, men korte snutter fra en skoleavslutning, en håndballturnering eller en sykkeltur. Mobilen fungerer både som kamera og redigeringsenhet. Det er også ofte mobilen som er framviser. Vi kan like det eller ikke, men mobilen er faktisk et effektivt «våpen» om du ønsker å ta vare på minner fra ferie og fritid.

Vi har kikket på fem apper for videoredigering på Android. Vi har vurdert de ut fra følgende kriterier:

  • Import av film/bilder fra «kamerarullen» og andre kilder
  • Redigeringsmuligheter, brukervennlighet
  • Eksportmuligheter, lagringsvalg
  • Hastighet, generell brukervennlighet og pris.

Konklusjon

I denne testen har vi to klare favoritter: PowerDirector og WeVideo. Begge er raske og enkle, noe vi mener er det viktigste. WeVideo har noen begrensinger i gratisappen, så skal du redigere film gratis på mobilen er vårt valg PowerDirector.

Vil du gå hakket videre er KineMaster – Pro Video et bra alternativ. Her har får du flere avanserte muligheter, som flere filmspor, men da må du abonnere på tjenesten.

Liker du mange effekter kan du se på VivaVideo Pro. Her får du lagt på alt fra fugler som flyr over lerretet via snakkebobler til prompeskyer.

Konklusjonen er at det er fullt mulig å lage gode og underholdende filmer på mobilen. Vår anbefaling er at du finner deg en eller to apper som du lærer deg å bruke godt. Da vil du oppleve at du kan redigere en kjapp film fra en skitur eller en tur i parken i løpet av minutter. De fleste appene er gratis å laste ned, så her er det bare å teste og velge den man liker best.

Vil du lese flere slike saker?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg oss på Facebook!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning