Sony 84 tommers 4K TV

TV-en din ble akkurat gammel

Full HD-TV er veldig fett, liksom? Glem det.

GIGANT: Sonys nye TV er ikke bare kjempestor med sine 84 tommer, men en har også en oppløsning som er fire ganger høyere enn det du har på din nye flat-TV.
GIGANT: Sonys nye TV er ikke bare kjempestor med sine 84 tommer, men en har også en oppløsning som er fire ganger høyere enn det du har på din nye flat-TV. Foto: Foto: Hallvard Lunde
Publisert Oppdatert

Nei, det er ikke noe feil med TV-en din og den kan leve fint i mange år ennå, men på den store forbrukerelektronikkmessen IFA i Berlin har Sony lansert en gigantisk ny TV med en superhøy oppløsning. TV-en vi snakker om er en såkalt 4K TV der oppløsningen er dobbel så høy både horisontalt og vertikalt som en normal full HD TV.

Der TV-en din har en oppløsning på 1920 x 1080 punkter (ca. 2.1 megapiksler), har TV-en fra Sony dobbelt så mange punkter i begge retninger - altså 3840 x 2160 punkter (ca 8.9 megapiksler). Oppløsningen på en 4K TV er med andre ord cirka fire ganger høyere enn på en full HD TV!

Få kilder

Du trenger likevel ikke kaste ut den nye TV-en din riktig ennå. For det er få kilder som leverer innhold i 4K-oppløsning. Du må nemlig ikke bare ha en kilde som kan spille av 4K-materiale, du må også ha 4K materiale å spille av.

En rekke nyere filmer er riktignok spilt inn med tanke på 4K visning moderne kinoer, men for hjemmebruk er tilgangen på 4K-film ikke spesielt god.

Oppskalerer

Men dette har Sony tenkt på, så TV-en kan oppskalere alt innhold slik at det også skal se bra ut på en 4K TV. Hvor godt dette fungerer i praksis har vi ikke fått sett.

Prisen på gigant TV-en fra Sony er heller ikke klar, men vi forventer ikke at den er klar for vår lommebok med det aller første. Navnet på skjermen blir Sony BRAVIA LCD-TV, KD-84X9005.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning