D-Link Wireless AC Day/Night HD Mini Bullet Cloud Camera (DCS-7000L)

Kameraet som ser i mørket

Trenger du et webkamera som «ser om natten» og kan henges relativt diskret på veggen? Se på DCS-7000L.

DISKRET: D-link DCS-7000Ler et diskret webkamera som kan skrues på veggen eller plasseres som her i en vinduskarm.
DISKRET: D-link DCS-7000Ler et diskret webkamera som kan skrues på veggen eller plasseres som her i en vinduskarm. Foto: Hallvard Lunde
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ AC-nettverk

+ Gode nattbilder

+ Brukervennlig app

- Litt ustabilt nettverk

- Oppsettet bør moderniseres

Webkameraet DSC-7000L er et såkalt mini-bullet-kamera. Begrepet «Bullet» kommer fra overvåkningsbransjen og skyldes at kameraer med en slik form og fasong ser ut som en «kule».

Bak det relativt lange navnet D-Link Wireless AC Day/Night HD Mini Bullet Cloud Camera (DCS-7000L), skjuler det seg rett og slett et helt vanlig webkamera, men med noen «spesialiteter».

Webkamera med nattsyn

Det ene er at det kan «se» om natten. Webkameraet er utstyrt med infrarøde «lyskastere», noe som gjør at kameraet kan se hva som skjer inntil åtte meter framfor seg – selv om det er helt mørkt i rommet. Dette gjør at kameraet kan plassers på steder der det ofte er helt eller delvis mørkt, som i en kjeller, en trang gang eller rett og slett kunne filme om natten.

Vi var derfor spente på om akkurat denne funksjonen fungerte godt nok. Et webkamera som ser om dagen er bra, men et som ser og kan filme hendelser både dag og natt – er bedre.

Vi har tidligere testet overvåkningskameraet DCS-5222L, der vi fikk ok bilder under dårlige lysforhold.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

NATT BLIR DAG: Bildet til venstre er tatt av webkameraet til D-link (DCS-7000L) i et så og si helt mørklagt rom. Til høyre ser du hvor mørkt rommet var.
NATT BLIR DAG: Bildet til venstre er tatt av webkameraet til D-link (DCS-7000L) i et så og si helt mørklagt rom. Til høyre ser du hvor mørkt rommet var. Foto: Hallvard Lunde

Skinner om natten

Bildene på dagtid er jevnt over gode. Vi har testet det under ulike forhold, og fikk gode bilder der kameraet overvåket et område innendørs. Kameraet fikk også med seg det som skjedde utenfor ytterdøren vår – ved å filme gjennom vinduet. På dagtid fikk vi helt greie bilder og vi hadde ikke problemer med kunne gjenkjenne personer selv på litt avstand.

Spesifikasjoner: D-link DCS-7000L

 • Type: Bullet-kamera med IR-lyskastere
 • Trådløst: Ja, 802.11 AC- 2,4 og 5 GHz
 • Kablet nett: Ja
 • Minnekort: Ja, microSD
 • Lyd: Lyd inn/ut
 • Power over Ethernet (PoE): Nei
 • Antenne: Intern
 • Kamera: 1,4 tommers CMOS sensor
 • Brennvidde: 2,4 mm f2.0 fast
 • Videoformat: MJPEG, H.264
 • Oppløsning video: Opp til 1280 x 720 punkter og 30 bilder per sekund (fps)
 • Bevegelsesdetektor: Ja
 • Størrelse: 141 x 49 x 118 mm
 • Vekt: 115 gram uten stativ

Vi streamet bildene til mobilen via Mydlink Lite-appen, og de var jevnt over gode og på nivå med DCS-932L som vi har testet tidligere.

Men det er på natten DCS-7000L virkelig skinner. Selv i et helt mørkt rom hadde vi ikke problemer med å se ganske klart. Vi kunne lett se ansiktstrekk og andre detaljer. Det som er verdt å merke seg er at man i nattmodus kun får et slags sort/hvitt-bilde, slik at detaljer (farger) på klær kan brukes til identifisering.

Raskere trådløst nettverk

Det andre som (foreløpig) skiller DCS-7000L fra andre kameraer, er at webkameraet er utstyrt med den raskeste trådløse nettverksstandarden AC. Har du en (nyere) ruter som støtter denne standarden kobler du kameraet til ruterens 5 GHz-bånd, og du er sikret rask overføring av bilder internt på ditt eget nett. Hvor mye AC har å bety utenfor ditt trådløse nett, er vi litt mer usikre på. Innenfor vårt trådløse nettverk, fikk vi krystallklar bilder med god oppløsning. Via mobilen fikk vi faktisk overført mer data (flere bilder per sekund og høyere bitrate) på et kamera uten AC-nettverk.

Det vi ikke liker med DSC-7000L, er at det virker for å ha en litt ustabil nettverkstilkobling. Vi fikk jevnlig (flere ganger om dagen) meldinger om at kameraet hadde koblet seg fra nettet.

Noen minus

Vi har ikke veldig mye negativt å si om DSC-7000L. Vi synes oppsettet er litt «krøkkete» og i 2015 kunne vi kanskje tenkt oss et oppsett uten bruk av CD. På plussiden nevner vi, i tillegg til godt nattsyn, at kameraet er lett å montere på en vegg og at strømledningen er lang nok til at du kan henge kameraet høyt på veggen og likevel nå strømkontakten ved gulvet.

LITT USTABILT: Vi opplevde nettverkstilkoblingen på DCS-7000L som en smule ustabil. Vi fikk daglig flere meldinger om at nettverkstilkoblingen var borte.
LITT USTABILT: Vi opplevde nettverkstilkoblingen på DCS-7000L som en smule ustabil. Vi fikk daglig flere meldinger om at nettverkstilkoblingen var borte. Foto: Hallvard Lunde
UTEBILDE: D-link DSC-7000L kan også settes opp slik at kameraet fanger opp et areal utendørs. Vær oppmerksom på at dette fungerer dårlig når det er lys i rommet der kameraet står. Dette bildet er tatt i dagslys.
UTEBILDE: D-link DSC-7000L kan også settes opp slik at kameraet fanger opp et areal utendørs. Vær oppmerksom på at dette fungerer dårlig når det er lys i rommet der kameraet står. Dette bildet er tatt i dagslys. Foto: Hallvard Lunde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning