Liten, men god

TEST: ViewSonic 7" Digital Photo Frame

ViewSonic har laget en liten men svært god digital fotoramme.

Publisert Oppdatert

ViewSonic Digital Photo Frame

Spesifikasjoner

  • Størrelse: 7"
  • Oppløsning: 800 x 480
  • Kontrast: 500:1
  • Batteri: Ja
  • Wifi: Nei
  • Fjernkontroll: Nei
  • Internminne: 128 MB

Digitale fotorammer har etter hvert gått fra å være et nisjeprodukt, til noe flere og flere vil ha i stua. Nå har også prisene og kvaliteten blitt bedre, og du finne rammer med brukbar kvalitet til under en tusenlapp. Denne 7-tommeren fra ViewSonic vil nok oppleves som litt liten i en stor stue, men den egner godt til for eksempel et nattbord, skrivebord eller på kjøkkenet.

Selv om dette er en liten fotoramme, har den svært god bildekvalitet. Bildene blir skalert godt, fargegjengivelsen er naturlig og den har god kontrast. Også innsynsvinkelen er godkjent, selv om den svikter når du ser den fra undersiden. Dette blir et stort problem hvis den plasseres høyt i rommet, eller hvis du setter den på høykant. Da vil du nemlig ha problemer med å se bildet når du ser rammen fra høyre. Selv om den er laget til å stå begge veier, betyr det at den i praksis bare er egnet til å stå horisontalt.

Rammen betjenes med 4 knapper som er plassert på oversiden, og du får hjelp til å finne riktig knapp av ikoner som vises på skjermen ved behov. Likevel plundret vi en del med å finne frem i menyer før vi ble vant til hvordan det fungerte. Her er det heller ingen ekstrafunksjonalitet å skrive hjem om. Den viser bilder, og kan brukes som vekkerklokke. I tillegg lar den seg programmere til å skru av og på til gitte tidspunkter, slik at den for eksempel automatisk skrur seg av om natta. Den leser ikke USB minnepinner, men har støtte for de viktigste minnekortene; CF, SD, MMC, XD og MS.

Selve rammen er solid, og står godt på bordet. Støtten på baksiden kan ikke justeres for å forandre vinkelen på bildet, men den står likevel fint både horisontalt og vertikalt.

ViewSonic har i tillegg utstyrt sin ramme med batteri. Vi klarer ikke å se de helt store fordelene med det, med mindre du vil koble løs rammen og sende den rundt. Du kan jo også henge den på veggen uten ledning, men da må den hentes ned og lades ganske ofte.

Alt i alt er dette en ramme vi liker veldig godt, først og fremst på grunn av bildekvaliteten. Hvis du er ute etter en liten ramme og ikke har behov for ekstra funksjoner kan vi altså trygt anbefale ViewSonic 7 tommer, som også er en av de billigste digitale fotorammene på markedet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning