Internettradio på sitt beste

Test: Terratec Noxon iRadio

Noxon iRadio er en trådløs internettradio, men uten vanlig FM- eller DAB-radio. Altså en radio med radio, men uten radio.

Publisert Oppdatert

Men hvem trenger egentlig vanlig radio når man har internettradio? Hekter du denne saken på det trådløse eller kablede hjemmenettverket, har du tilgang til mange flere radiokanaler enn du får med for eksempel en av de populære Tivoli-radioene som står på mange norske kjøkkener, inkludert mitt eget. Her har du 84 norske radiokanaler rett ut av boksen. Alle de store riksdekkende kanalene, og en masse lokalkanaler. I tillegg har du tusenvis av internasjonale kanaler, alt tilgjengelig med et par tastetrykk på fjernkontrollen.

Kanalbytte går overraskende kjapt, i hvert fall med en kjapp internettlinje. Brukergrensesnittet er ikke verdens beste, og henger ikke alltid like godt med i svingene, men det tar ikke all verdens tid å bli vant med måten ting er lagt opp på. Lydmessig låter det omtrent som den nevnte Tivoli-radioen, men du kan bygge den ut med en ekstra høyttaler for å få stereo. Du kan også koble den til PC-høyttalere eller stereoanlegg. Den har imidlertid ikke noen digital lydutgang slik Squeezebox har.

Noxon iRadio kan selvsagt også streame låter fra musikkbiblioteket på PC-en, enten via den medfølgende programvaren, fra Windows Media Player 11 eller Windows Media Connect. Det hele tar bare et par minutter å sette opp, og da har du plutselig en kjøkkenradio med et nær sagt uendelig repertoar. Er du lei av det begrensede utvalget på kjøkkenradioen din, er definitivt Noxon iRadio det rette valget.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning