Kvalitet på boks

TEST: Sony VPL-AW15

Sonys AW15 ser ikke veldig lekker ut, men hva gjør vel det når den leverer kvalitet så det holder.

Publisert Oppdatert

Sony VPL-AW15

Spesifikasjoner

  • Oppløsning: 1280x720
  • Lysstyrke: 1300 lumen
  • Kontrastforhold: 12 000:1
  • Zoom: 1,6x
  • Menyspråk: Norsk og engelsk
  • Mål: 11,9x37x32 cm
  • Vekt: 6 kg

Sony AW15 er verken den billigste eller peneste projektoren i testen. Snarere tvert imot. Bare Planars og InFocus modeller ligger høyere i pris, og de ser i alle fall bedre ut.

God på alt

Men når alt kommer til alt, er det det indre som teller mest. Og i AW15 finner vi 3LCD-teknologi med en oppløsning på 1280x720 på hver brikke. Lysstyrken er på 1300 lumen og Sony skryter av en kontrast på 12 000:1, som selvsagt er dynamisk.

Linsen har en zoom på 1,6x, og selvsagt finner vi både vertikal og horisontal bildeforskyvning, noe som gjør det svært lett å plassere bildet riktig.

Vi kunne selvfølgelig ønsket oss horisontal perspektivoppretting også, men opprettingen opp og ned sammen med bildeforskyvningen gjør jobben.

Sony kan også skryte av å være mest stillegående med sine 20 dBA, noe som alltid er en god ting.

Lyssterk

Bildekvaliteten Sony leverer er nær sagt upåklagelig i forhold til prisklassen.

AW15 leverer et lyssterkt og pent bilde, og stiller du den inn riktig, kan du få svært god kontrast med fine skyggeområder selv i delvis opplyste rom.

Men det beste av alt er Sonys støyfilter. Det fungerer som en drøm og fjerner støy i de fleste tilfeller uten at det går merkbart utover skarpheten og detaljnivået.

Og man skal være meget kresen for å klage på fargegjengivelsen her, for Sony leverer fine og friske farger både med spill og film.

Når Sony AW15 i tillegg er svært enkel å betjene, blir dette definitivt den modellen vi vil ha hjemme for å få det skikkelig store formatet enten vi skal se film eller spille spill.

Så får vi heller leve med at den ser ut som et spøkelse fra 70-tallet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning