Favorittopptager

TEST: Sony RDR-HXD870 harddiskopptager

En fyldig utstyrsliste, omfattende tilkoblingsmuligheter og sylskarp 1080p bildekvalitet gjør Sonys DVD-opptaker til en ny favoritt.

Sony RDR-HX870
Sony RDR-HX870
Publisert Oppdatert

Sony RDR-HXD870

Spesifikasjoner

  • Harddisk: 160 GB
  • Firewire inngang: Ja
  • HDMI: Ja
  • Komponent: Ja
  • Mål: 43 x 7,65 x 28,6 cm

Sony RDR-HXD870 er en av mange nye DVD-spillere som leverer høykvalitetsbilder oppskalering til 1080p, og som gjør at du får mest igjen for å se DVD-er eller innspilt materiale fra TV på flatskjermer med full HD-oppløsning. Men dette er bare toppen av isfjellet når det gjelder RDR-HXD870, fordi denne krabaten, med lagringsplass på 160 GB, også har et så stort utvalg av utstyr og finesser som gjør at konkurrentene vil rødme av skam.

Du kan også spille inn materiale på alle typer av DVD (bortsett fra DVD-RAM), og med 34 ulike nivåer av innspillingskvalitet å velge mellom kan du velge om du vil ha én time eller 17 timer på DVD-plata.

Sjenerøst utstyrt

Lista over tilkoblingsmuligheter oser også av sjenerøsitet og tanker for allsidig bruk. Bak på spilleren finner du HDMI-port, komponent-inngang, to SCART-kontakter og digital lyd-utgang, mens foran finner du en USB-port, iLink-inngang og en PictBridge-utgang for å skrive ut JPEG-bilder på en kompatibel printer. Av andre finesser nevner vi jukeboks og fotoalbum-funksjoner for avspilling av MP3 eller JPEG lagret på harddisken, i tillegg til en rekke justeringsmuligheter - som å sette opp sin egen spilleliste og 6x høyhastighetsdubbing.

Med alle disse mulighetene kan det virke som systemet er komplekst og innviklet å bruke, men det er det ikke. RDR-HXD870 er svært lett å ta i bruk takket være veldesignete og brukeranvendelige fjernkontroller og menysystemer.

Spilleren er også svært god når det gjelder å ta opp materiale fra TV, spesielt når det gjelder bilder med HD-kvalitet. Vi spilte inn den storslagne serien Rome fra BBC2, og resultatet var storartet. Her er det i praksis ikke noen forskjell på å se selve episoden live og i opptak - fargene er rikholdige og dype, detaljnivået er høyt og det er minimalt med bildestøy.

Og slik er det helt til du eventuelt nedgraderer til opptakskvaliteten SP, hvor litt støy kan spores når det gjelder finere detaljer og i bakgrunnen - men ikke værre enn at det er til å leve med. Alt i alt kan vi si at alle fabrikkinnstillingene som EP, SLP og SEP absolutt leverer gode bilder av høy kvalitet - tatt i betraktning at man er nødt til å godta litt mykere bilder og litt mer støy når man spiller inn med en lavere bit-rate.

Skarp og filmatisk

Også innspilt DVD-materiale gir et strålende resultat. Martin Scorseses «The Departed» er skarp og filmatisk, takket være glimrende detaljnivåer og sortnivå. Dette kan vi nok takke spillerens svært kompetente oppskalerings-muligheter for.

Sony RDR-HXD870 gjør det også skarpt når det kommer til det lydmessige, og gjengir alt fra CD-er og MP3 til Dolby Digital soundtracks så godt som det er lov å håpe på av en DVD-opptaker. Alt i alt kan vi enkelt konkludere med at her er det topp og sofistikert ytelse fra en spiller til en pris som er langt fra avskrekkende.

Oppdaterte priser på Sony RDR-HX870 finner du her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning