Overrasker

TEST: Sanyo PLV-Z5

Sanyo PLV-Z5 er en billig modell, men forbauser oss med noen rasende gode spesifikasjoner.

Publisert Oppdatert

Sanyo PLV-Z5

Spesifikasjoner

  • Oppløsning: 1280x720
  • Lysstyrke: 1100 lumen
  • Kontrastforhold: 10 000:1
  • Zoom: 2x
  • Menyspråk: Engelsk og svensk
  • Mål: 12,7x38,2x30,4 cm
  • Vekt: 5 kg

Sanyo PLV-Z5 leverer som alle andre en oppløsning på 1280x720, og takler også et innsignal med 1080p (som alle de andre). Lysstyrken er oppgitt til 1100 lumen, altså litt bedre enn Planar og InFocus, men samtidig litt dårligere enn Sony og Epson.

Kontrastforholdet er oppgitt til 10 000:1, men dette, er i likhet med Epson, en dynamisk kontrast.

Zoomområdet er det heller ingen grunn til å klage på; 2x holder til det meste, og Z5 er nok den projektoren i testen som kan gi deg størst bilde på kortest avstand.

Dette er også eneste projektor med 2 HDMI-innganger og 2 komponentinnganger. Praktisk om man har mange enheter å koble til.

Lydnivået er oppgitt til behagelige 22 dBA, og da vi i tillegg fant både horisontal og vertikal bildeforskyvning, begynte vi å lure på om vi hadde funnet testvinneren.

Men nei, det håpet forsvant etter at vi hadde prøvd å stille inn best mulig bilde en stund. Til tross for at den har oppgitt litt bedre lysstyrke enn InFocus IN76 og Planar PD7010, så bildene rett og slett litt mørkere ut, dog uten at det var katastrofalt.

At den ikke har noe støyfilter er litt verre, og skarphetsinnstillingene kunne ikke veie opp for dette.

Z5 gir samtidig inntrykk av å ha et veldig skarpt bilde ettersom pikslene synes veldig godt. Litt for godt faktisk - for dette ødelegger noe i myke bilder.

Men den leverer sterke og klare farger, og får du et bra signal inn på projektoren, leverer den et helt greit bilde ut igjen.

Billig og grei

Sanyo Z5 koster ca. 5000 kroner mindre enn testens dyreste projektor, og selv om den ikke leverer verdens beste bildekvalitet, vil den for mange være god nok.

Samtidig har den gode funksjoner, som vertikal og horisontal bildeforskyvning og stort zoomområde - begge deler ting som hjelper på når du skal prøve å plassere projektoren i rommet.

Men er du ute etter kvalitet, trenger du bare å spytte i litt over tusenlappen og hoppe rett over til Sony AW15.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning