Nytenkning

Test: Samsung NV10

Det er sjelden kameraprodusentene endrer på hvordan deres gode gamle utprøvde menysystem fungerer, men det har altså Samsung gjort i NV10, med svært vellykket resultat.

Samsung NV10
Samsung NV10
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Behagelig design,

+ Kult menysystem

- Blitsen kan sette seg fast iblant

Samsung NV10
Samsung NV10
Samsung NV10
Samsung NV10

Samsung NV10

Spesifikasjoner

  • Oppløsning: 10,1 megapiksler
  • LCD-skjerm: 2,5 tommer
  • Optisk zoom: 3x
  • Nærgrense: 4 cm
  • Video: 640x480 piksler
  • Video: 30 fps (frame per second)

Samsung NV10 ser både retro og moderne ut på samme tid. Det er samtidig ganske slankt med en tykkelse på bare 1,85 cm. Høyde og bredde er på henholdsvis 6 cm og 9,65 cm og kameraet veier 149 gram.

Ok specs

Spesifikasjonsmessig legger Samsung NV10 seg ganske sånn midt på treet. Objektivet har 3x, største blenderåpning er f 2,8, og høyeste ISO verdi er 1000. Objektivets nærgrense er 4 cm, hvilket også er helt ok.

LCD-skjermen er 2,5 tommer stor og blitsen på NV10 er skjult, men popper elegant opp hver gang den trengs.

Elegant menysystem

Det er ikke bare på design Samsung har tenkt nytt. Menysystemet er en liten genistrek. Ved siden av og under LCD-skjermen sitter en rekke knapper. Hvilke funksjoner som er knyttet til hvilken knapp vises i selve skjermen. Alternativene for denne funksjonen velges på knapperaden på siden. Dette er ganske uvant til å begynne med, likevel ble vi overraskende fort vant til denne navigeringsmetoden og vi tok oss i å prøve å navigere på samme måte med andre kameraer.

Grei kvalitet

På fargegjengivelse havner Samsung NV10 litt midt på treet. Generelt sett synes vi bildene herfra var litt rødlige. Langt bedre er kameraet når det gjelder støy. Her konkurrerer det helt i toppen, og er det kameraet som best tåler at du skrur opp lysfølsomheten litt, skjønt ved ISO 1000 skal det litt til at det ikke blir støy og korn. På skarpheten var det ingen kameraer som skilte seg kraftig ut og det gjelder også Samsung.

Alt dette gjør Samsung NV10 til et lekkert kamera med et svært intuitivt menysystem. Bildekvaliteten gir oss ikke bakoversveis, men innpakningen og funksjonaliteten er noe av det kuleste vi har sett på et digitalkamera og vil garantert vekke oppsikt blant dine venner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning