Test av projektorer: Dyr sak

TEST: Planar PD7010

Planar PD7010 er testens dyreste projektor uten at det gjenspeiles i bildekvaliteten, men den har et par andre fordeler.

Publisert Oppdatert

Planar PD7010

Spesifikasjoner

  • Oppløsning: 1280x720
  • Lysstyrke: 1000 lumen
  • Kontrastforhold: 2500:1
  • Zoom: 1,6x
  • Menyspråk: Engelsk og svensk
  • Mål: 14,7x34,7x31,5 cm
  • Vekt: 3,6 kg

Planar PD7010 og InFocus IN76 bruker faktisk nøyaktig samme bildebrikke, en 0,65 tommers DarkChip2 fra Texas Instruments. Men det er andre forskjeller i maskinvaren som gjør at spesifikasjonene ikke blir helt like.

Også Planar har oppgitt en lysstyrke på 1000 lumen for PD7010. Men da vi sammenlignet den direkte med InFocus In76, fikk vi en smule mer lyssterke bilder fra sistnevnte. Noe av grunnen kan være at PD7010 har litt lavere kontrastforhold, nemlig 2500:1.

Som med alle de andre projektorene i testen, er oppløsningen på 1280x720 piksler, men Planar har fått inn et noe større zoomområde i sin modell med 1,6x, hvilket gir den litt større muligheter for plassering.

Planar PD7010 har også, som eneste modell i testen, muligheten til å styre perspektivet til høyre og venstre, istedenfor bare opp og ned, noe som gir den enda bedre plasseringsmuligheter. Når det er sagt, må det legges til at Planar og InFocus begge var dem vi hadde størst problemer med å plassere. Det kommer ganske enkelt av at ingen av dem har muligheten til å forskyve bildet horisontalt og/eller vertikalt.

Støyer

PD7010 støyer, og det på mer enn én måte. Den har det høyeste oppgitte lydnivået, med 30 dBA, og den er ikke spesielt god på å fjerne støy fra bildene heller, til tross for innebygd støyreduksjon.

Dette er dog mindre merkbart på HD-materiale, men modellene fra både InFocus og Sony gjorde en langt bedre jobb på dette området.

Når det gjelder selve fargegjengivelsen, har vi ikke så mye å utsette på Planar. Den gjør jobben bra nok og forskjellene fra InFocus IN76 er ikke merkbare. Vi kunne riktignok merke at det var litt mindre smell i bildene på Planars modell, men vi hadde neppe sett det uten en direkte sammenligning, og dette er da også til en viss grad en smakssak.

Vi liker at man også kan justere perspektivet horisontalt med PD7010 og at den har et litt større zoomområde enn InFocus In76, men vi er ikke fornøyd med prisen. Dette er den dyreste modellen i testen og da forventer vi bedre bildekvalitet.

Men den skal i alle fall ha skryt for å være liten, lett og pen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning