Smått og rått

Test: Pentax Optio A20

Pentax Optio A20 er som en ulv i fåreklær. Det som ser ut som et ganske standard kompaktkamera gir deg masse funksjonalitet og rå bildekvalitet.

Pentax Optio A20
Pentax Optio A20
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Kompakt design

+ Optisk bildestabilisator

- Bildestøy

Pentax Optio A20
Pentax Optio A20
Pentax Optio A20
Pentax Optio A20

Pentax Optio A20

Spesifikasjoner

  • Oppløsning: 10 megapiksler
  • LCD-skjerm: 2,5 tommer
  • Optisk zoom: 3x
  • Nærgrense: 6 cm
  • Video: 640x480 piksler
  • Video: 30 fps (frame per second)

Pentax Optio A20. Det er riktignok litt tykkere enn Samsung NV10 med sine 2,3 cm, men til gjengjeld er det både lavere og kortere med henholdsvis 5,45 og 8,85 cm. Sånn sett plasserer det seg enkelt i gruppen for dem som er ute etter et lommekamera, men dette er samtidig et kamera med muligheter.

Stabilt

Kameraet har som sagt en oppløsning på 10 megapiksel, objektivet har en maks lysstyrke på f 2,8 og nærgrensen her er 6 cm. Høyeste ISO verdi her er 800, men du kan få 1600 ved å godta lavere oppløsning.

Skjermen er "bare" 2,5 tommer, men har samtidig størst oppløsning med sine 232.000 piksler. Optio A20 er for øvrig eneste kamera i testen er utstyrt med optisk bildestabilisator.

Auto-knapp

Pentax Optio A20 er utstyrt med en grønn knapp. Med denne kan du med et eneste trykk skifte mellom full automatikk og full manuell styring. Du kan også programmere denne knappen til å styre bildestabilisatoren. Ellers er bruken veldig sentrert rundt forhåndsstilte programmer. Justeringen av blenderen og lukkeren kunne vært litt mer smidig.

Knivskarpt

Pentax A20 var det kameraet som best greide å unytte oppløsningen i bildebrikken, det viser i alle fall at Optio A20 kan gi deg god skarphet under de rette forholdene.

Pentax leverer dessverre litt støy når lysforholdene blir litt vanskelige, men den er lagt fra verst på dette punktet og holder seg forholdsvis stabil selv om man øker ISO-verdien. Fargemessig er det lite å utsette noe på A20.

Vellykket

Pentax har levert en liten godbit denne gangen. Kameraet er blant de mest kompakte i testen samtidig som den har noen avanserte mulighetene. Samtidig er ikke prisen avskrekkende. Den scorer høyt på bildekvalitet, selv om det finnes bedre. Uansett er dette etter vår mening et av de mer vellykkede 10 megapikselkameraene på markedet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning