Kompakt videokamera: Lagrer på minnekort

Test: Panasonic SDR-S10

Kassett og DVD er ut. Nå er det minnekort som gjelder, eller i alle fall er det hva Panasonic vil ha deg til å tro. S10 er et lite og kompakt kamera som tar opp video direkte på SD-minnekort i MPEG2-format.

Publisert Oppdatert

Panasonic SDR-S10

Spesifikasjoner

  • Oppløsning: 767 x 576 piksler
  • Optisk zoom: 10x
  • Lagring: SD-kort
  • Skjerm: 2,7 tommer

Panasonic S10 er et forholdsvis billig videokamera, og selv om kamerakroppen ser litt beskjeden ut er det ikke mye som mangler rent spesifikasjonsmessig. Bildebrikken har en oppløsning på 800.000 piksler, og kameraet filmer i DV-oppløsning. Du får 10x optisk zoom og digital bildestabilisator. Det er også mulighet for manuell fokus og manuell innstilling av blender og lukker. Nærgrensen på objektivet er på ca. 2 cm, hvilket absolutt er akseptabelt. Det følger med et 2 GB minnekort, og med kameraets tre kvalitetsinnstillinger holder det til enten 1 time og 50 minutter, 55 minutter eller 27 minutter.

Selv på beste kvalitet er imidlertid ikke resultatet imponerende, i alle fall ikke sammenlignet med MiniDV-kameraer. Kompresjon er litt for tydelig, og den brenner lett ut i lyse områder. Resultatet er likevel langt bedre enn hva du kan regne med å få fra for eksempel en mobiltelefon, og også mange kompaktkameraer med videofunksjon.

Salgsargumentene for dette kameraet er størrelse, vekt, og det at det tåler litt. Kameraet er nemlig sprutsikkert og skal tåle et fall fra 1,2 meter.

Kameraet egner seg dermed godt for dem som er ute etter et actionkamera og/eller vil ha det enkelt å legge ut videoer på for eksempel YouTube eller MetaCafe.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning