Digitalkamera med kraftig zoom

Test: Panasonic Lumix DMC-TZ3

Panasonic Lumix TZ3 er ikke som andre kompaktkameraer. Det har nemlig hele 10x optisk zoom.

Publisert Oppdatert

Panasonic Lumix DMC-TZ3

Spesifikasjoner

  • Oppløsning: 7,1 megapiksler
  • Skjerm: 3 "
  • Optisk zoom: 10x
  • Max følsomhet: ISO 1250
  • Nærgrense: 5 cm
  • Mål: 5.92 x 10.5 x 3.67 cm
  • Vekt: 232

Nå er det ikke revolusjonerende med 10x zoom på et kamera. De såkalte megazoom-kameraene har tilbydd dette i årevis, men da med en størrelse som ikke helt passer til «kompaktkamera»-navnet. Nylig har også Canon og Olympus kommet med kompaktkameraer med kraftig zoom.

Stabilisator

Men 10x zoom på TZ3 er uansett imponerende. Oversatt til 135-formatet vil zoomområdet strekke seg fra 28 - 280 mm. Det betyr at TZ3 også kan by på en anstendig vidvinkel, skjønt noe fish-eye er det ikke.

Andre vitale data er en oppløsning på 7,1 megapiksler, en 3 tommer stor LCD-skjerm med en oppløsning på 230.000 tommer. ISO-området strekker seg fra ISO 100 til 1250. Kameraet har 12,7 MB internminne, noe som holder til 2-4 bilder, så her må du som vanlig koste på deg et SD-minnekort i tillegg. Videofunksjonen kan briljere med en oppløsning på 848 x 480 piksler, noe du oppnår ved å kjøre kameraet i 16:9-modus.

Ellers har kameraet en tykkelse på 3,7 cm og en vekt på 232 gram. Litt mindre enn verstingene fra Canons PowerShot-serie, men der får du i alle fall muligheten for å styre eksponeringen manuelt, noe du ikke får muligheten til på TZ3. Sist men ikke minst kan TZ3 faktisk by på dobbel bildestabilisator, både elektronisk og optisk.

Funksjonsknapp

Kameraet opereres ved hjelp av knapper på baksiden og et hjul på toppen. Du får raskt tilgang til de viktigste funksjonene ved hjelp av funksjonsknappen, ikke ulikt hvordan ting fungerer på Canons kompaktkameraer.

Mens den elektroniske bildestabilisatoren velges på modushjulet, er den optiske tilgjengelig fra en egen knapp. Alt i alt synes vi kameraet er greit i bruk og støtte ikke på noen irritasjonsmomenter under testingen.

Fine bilder

Bildekvaliteten er det heller ikke mye å si på. TZ3 konkurrerer ikke om å gi verdens skarpeste bilder, men gjør absolutt en ok jobb. Den holder også bra stand på korn på høyere ISO-verdier, og vi syntes både farger og kontrast ble bra ved bruk av automatikken i kameraet.

Vi er godt fornøyd med TZ3. Det utmerker seg ikke på noen områder, bortsett fra den kraftige zoomen, men den gjør jobben og har en solid innpakning, noe som gjør at vi synes det er verdt prisen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning