Logitech Harmony Elite

Dyr og deilig

Harmony Elite koster 1700 kroner mer enn forgjengeren. Den er bedre, men kanskje ikke 1700 kroner bedre?

Harmony Elite er først og fremst for deg som vil gjemme både fjernkontroller og komponenter bak skapdører 
i TV-benken.
Harmony Elite er først og fremst for deg som vil gjemme både fjernkontroller og komponenter bak skapdører i TV-benken. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Den nyeste toppmodellen av Logitechs universalfjernkontroller bygger på den forrige, Harmony Ultimate, som kom for noen år siden. Likhetene er veldig mange.

Begge lar deg bruke fjernkontrollen uten fri sikt til komponentene, slik at du kan stue alt sammen bort bak skapdører. Fjernkontrollen kommuniserer over radio (ikke IR) med en hub inne i TV-benken, som i tur oversetter dette til IR-signaler som komponentene kan reagere på. Huben er også hektet på det trådløse nettverket, slik at det hele også kan styres fra en app. Kjekt om fjernkontrollen ikke er innen en arms lengde, eller om du har lyst til å skru på TV-en via internett når du ikke er hjemme, for å få det som å se ut som du er hjemme.

Forlenger

I tillegg til huben i seg selv, følger det med to IR-forlengere, som er kjekt om noen komponenter står i et annet skap enn huben. Den ene av de to bør du plassere slik at den når TV-en. Du kan riktignok velge å sende IR-signal rett fra fjernkontrollen til TV-en, det er nemlig mulig, men da blir ikke TV-en kontrollerbar fra appen.

Aktiviteter

Den viktigste funksjonen i alle Harmony-fjernkontrollene er aktiviteter. Man konfigurerer en aktivitet, for eksempel “se på TV”, og da vil fjernkontrollen skru på TV-en, receiveren, dekoderboksen og alle enheter som skal til for å se på TV med akkurat ditt oppsett. Den vil også sette alle komponenter i rett inngang og så videre.

Så langt er funksjonaliteten helt lik mellom gamle Harmony Ultimate og den nye Elite. Men Elite er mye enklere å sette opp, og alt kan gjøres via appen. Ergonomien er dessuten mye bedre, siden alle knapper nå er under touch-skjermen. Den gamle hadde enkelte knapper over skjermen, noe som var veldig upraktisk.

Smarte hjem

Men viktigst er det at Harmony Elite kan mer. Den er kompatibel med Nest-produkter, LifeX-pærer, August-låser, SmartThings og Insteon. Alt dette er riktignok smarthjem-utstyr som har mest utbredelse i USA, og er ganske ukjente i Norge.

Spesifikasjoner: Logitech Harmony Elite

  • Erstatter antall fjernkontroller: 15
  • Bluetooth-styring: Ja, Xbox One, Xbox 360, PS4, PS3, Wii
  • WiFi: 2,4 GHz
  • Antall IR-forlengere: 2

Men har du Philips Hue-lys hjemme, bør du merke deg at støtten er mye bedre enn Ultimate-fjernkontrollen kunne skilte med. Elite har mulighet for å gruppere lys på en måte som ikke engang Philips sin egen app har. To knapper på fjernkontrollen lar deg derfor styre to grupper av lys. Vi satte opp en gruppe for stua og en for kjøkkenet, noe som var enormt kjekt da vi satt dypt i sofaen med fjernkontrollen i hånden.

Logitech har nok ambisjoner om at Harmony Elite og Harmony-appen skal brukes til å styre alle disse tingene også når man ikke sitter foran TV-benken. Men for Philips Hues vedkommende er det i hvert fall en drøss med apper vil ville ha valgt å bruke før Harmony-appen.

Raskere

Selv om Harmony Ultimate funger veldig bra, har den en liten forsinkelse fra man trykker på en knapp på fjernkontrollen til kommandoen er utført, enten det er på TV-en, dekoderboksen eller hva det måtte være. Dette var mest merkbart om man zappet fort gjennom kanaler, eller når man holdt volumknappen inne for å heve eller senke volumet. Harmony Elite virker kjappere, og noen forsinkelse er nesten ikke merkbar lenger.

Vi digger Harmony Elite. Det krever litt innsats i å få alt til å fungere som du gjerne vil, men er du villig til å investere litt tid i oppsette, kommer du aldri til å savne originalfjernkontrollene igjen, og det er ufattelig deilig å få alle komponentene ut av syne og inn bak noen skapdører.

Harmony Elite koster 3299 kroner, og prisen er det eneste som ødelegger for den aller gjeveste karakteren.

Ultimate kan du nå få for 1590 kroner. Elite er definitivt et bedre produkt, men kanskje ikke 1700 kroner bedre? Om du allerede har en Ultimate, kan du nok trygt fortsette å bruke den.

Om du er ny med Harmony, er valget mellom Ultimate og Elite noe lommeboken din får avgjøre. (Husk også at det finnes rimeligere IR-baserte Harmony-løsninger for deg som har fri sikt til komponentene i TV-benken.)

Ladestasjon følger med, men du kan også lade direkte med micro-USB.
Ladestasjon følger med, men du kan også lade direkte med micro-USB.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning