Kompakt til hjemmekinoen

Test: Jamo A 102 HCS11

Jamo A 102 HCS11 er et lekkert hjemmekinoanlegg hvor du også får med en imponerende liste med tilbehør, blant annet HDMI-video, men bildekvaliteten er skuffende.

Publisert Oppdatert

Jamo A 102 HCS11 er et hjemmekinoanlegg som kombinerer Jamos DVD-spiller DMR61 med høyttalerpakken fra A10-serien fra samme produsent. Alle komponentene er bemerkelsesverdig kompakte (kanskje med unntak av den grovbygde subwooferen) og den enkle men lekre utførelsen vil nok appellere til alle som liker det litt minimalistisk.

DVD-spilleren er identisk med DMR61, men kommer her med en HMDI-port i tillegg. Hovedenheten oser av selvtillit, og det er ingen logo som røper at bak disse skinnende detaljene i sort og sølv skjuler seg et kraftfullt hjemmekinoanlegg.

Bra tilkoblinger, dårlig bilde

Bak en klaff på frontpanelet fins en USB-port (V1.1) for kompatible minnekort og en 4-i-1 flash kortleser for å spille av MP3, WMA, MPEG4 eller JPEG filer som er lastet ned på kortet. Det er også en inngang for andre lydkilder via en vanlig audiojack på siden av spilleren, slik at for eksempel en iPod eller andre spillere kan kobles til.

Jamo har som sagt lagt til HMDI for denne spilleren, som er en gledelig oppgradering, men det er dessverre ingen muligheter for å oppskalere video med DMR61. De andre tilkoblingene er også gode, med RGB-scart, en progressive scan component videoutgang og kontakt for S-Video.

De kubeformede høyttalerne er solide i utførelsen, pakket inn i magnetisk-beskyttede bokser som passer like godt på veggen som på hylla. Gulvstativ til høyttalerne er tilgjengelig som ekstrautstyr. Senterhøyttaleren er litt større, men lydmessig matchet til de andre høyttalerne. Subwooferen er kanskje den minst elegante komponenten i dette systemet, men er solid bygget og rommer en robust 200mm basselement med en potent ytelse på 200 watt.

Men når det kommer til bildene, er ytelsen via HMDI en skuffelse. Detaljer og kanter er utydelige og støyete, spesielt de svarte rammene som følger med filmer i 16:9 format. Det er rett og slett ikke godt nok detaljnivå til å engasjere deg i filmen - bildene ser flate og uinspirerte ut.

Bilder via komponent video oppleves delvis på samme måte, men her er det i tillegg spor av forstyrrelser i bakgrunnen. Det er faktisk via RGB-scarten vi oppnår det mest behagelige resultatet og den skarpeste og klareste bildekvaliteten.

God lyd

Når det kommer til det lydmessige, er heldigvis surroundlyden av et helt annet kaliber. Hver høyttaler yter 60 watt og kombinert med bass med kraft og tyngde leveres et bredt og fyldig soundtrack når vi prøver oss på Casino Royale.

Satellitthøyttalerne bidrar til et bredt og detaljert lydbilde, og takler også effekter og spesiallyder på en god måte. Og det er en nytelse å høre hvordan bassen pumper i vei fra subwooferen. Også musikk leveres med tilsvarende selvtillit og trøkk, selv om det ikke akkurat er hi-fi kvalitet og lyden til tider kan bli litt vel rungende.

På papiret har Jamo A 102 HCS11 det som skal til for å tilfredsstille kresne kunder, med lekker design, en rekke muligheter for multimedia og HMDI-kontakt. Men det hjelper lite når bildekvaliteten til DMR 61 er slik en skuffelse, og vi til og med har opplevd bedre bilder hos forgjengeren.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning